New York Borsasi, Beklenenden Fazla Azalan Issizlik Maasi Basvurularinin Ardindan Yükselisle Açildi

New York borsasi, issizlik maasi basvurularinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini döneminin en düsük seviyesine inmesinin ardindan güne yükselisle basladi.

Açilista Dow Jones endeksi, 130 puanin üzerinde deger kazandi ve yüzde 0,37 artarak 35.443,84 puana çikti.

S&P 500 endeksi yüzde 0,35 artisla 4.539,95 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,40 kazançla 15.369,9 puana yükseldi.

ABD'de dün açiklanan ADP özel sektör istihdam verisinin beklentilerin altinda kalmasinin ardindan eylül ayinin ilk islem gününü karisik seyirle tamamlayan endeksler, issizlik maasi basvurularinin beklenenden fazla azalmasi sonrasi açilista pozitif bir seyir izledi.

Ülkede bugün açiklanan verilere göre, ilk kez issizlik maasi basvurusunda bulunanlarin sayisi 28 Agustos ile biten haftada 340 bine inerek Kovid-19 salgininin yogun sekilde hissedildigi 14 Mart 2020'den bu yana kaydedilen en düsük seviyeye geriledi.

ABD'de dis ticaret açigi da temmuzda ithalattaki gerilemeyle aylik yüzde 4,3 azalarak 70,1 milyar dolara indi ve beklenenden fazla daralma gösterdi.

Analistler, ABD'de yarin açiklanacak istihdam raporundaki tarim disi istihdam, issizlik ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin yatirimcilarin odaginda oldugunu, istihdam raporunun ABD Merkez Bankasinin (Fed) para politikasinin gelecegine yönelik ipucu saglayabilecegini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile