New York Borsasi Fed Toplantisinin Ardindan Yükselisle Kapandi

New York borsasi, ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) bugün açiklanan para politikasi kararlari sonrasi günü yükselisle tamamladi.

Açilista Dow Jones endeksi, 300 puanin üzerinde deger kazandi ve yüzde 1 artarak 34.258,32 puana çikti.

S&P 500 endeksi yüzde 0,93 kazançla 4.394,80 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,02 artisla 14.896,8 puana yükseldi.

Endeksler, Fed'in iki gün süren Federal Açik Piyasa Komitesi (FOMC) toplantisindan çikan kararlar sonrasi pozitif bir seyir izledi.

Fed, beklentiler dahilinde politika faizini degistirmeyerek yüzde 0-0,25 araliginda sabit birakti. Bankadan yapilan açiklamada, ekonomideki gelisimin beklenildigi gibi devam etmesi halinde Komite'nin "yakinda" varlik alim hizinin yavaslatilmasina karar verebilecegi ifade edildi.

Ekonomiye iliskin tahminlerini de açiklayan Fed, büyüme tahminlerini düsürürken, enflasyon tahminlerini ve 2022'den itibaren faiz oranina iliskin tahminlerini artirdi. Fed üyelerinin medyan politika faizi beklentileri, 2022 için yüzde 0,1'den yüzde 0,3'e, 2023 için ise yüzde 0,6'dan yüzde 1'e yükseldi.

Fed Baskani Jerome Powell, kararlarin açiklanmasinin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, varlik alimlarinda azalmaya gitmenin, faiz oranlarindaki artisin zamanlamasina iliskin dogrudan bir sinyal amaci tasimayacagini yineledi.

Powell, tahvil alimlarini azaltma sürecinin "yakinda" baslayarak, 2022'nin ortalarinda tamamlanabilecegini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile