New York Borsasi Sert Düsüsle Kapandi

New York borsasi, Çin'in emlak piyasasindaki sikintilarin yayilma riskine iliskin endiselerle günü sert düsüsle tamamladi.

Kapanista Dow Jones endeksi 600 puanin üzerinde deger kaybetti ve yüzde 1,78 azalarak 33.970,80 puana geriledi. Dow Jones endeksi, 19 Temmuz'dan bu yana en büyük günlük düsüsünü kaydetti.

S&P 500 endeksi yüzde 1,66 azalisla 4.359,59 puana indi ve 12 Mayis'tan bu yana en kötü günlük performansini gösterdi. Nasdaq endeksi de yüzde 2,19 kayipla 14.713,9 puana düstü.

Endekslerdeki negatif seyirde, 300 milyardan fazla borcu bulunan Çin'in emlak devi Evergrande'nin borç riskinin yayilma endisesi etkili oldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda Delta varyantinin küresel ekonomik toparlanmayi yavaslatacagina dair devam eden endiseler ile ABD Merkez Bankasinin (Fed) salgin dönemi tesviklerini azaltmaya baslayacagina dair beklentiler de endekslerin asagi yönlü bir seyir izlemesinde belirleyici oldu.

Analistler, Fed'in bu hafta düzenlenecek Federal Açik Piyasa Komitesi (FOMC) toplantisindan çikacak kararlarin yatirimcilarin odaginda oldugunu, Banka'nin varlik alimlarinin azaltilmasina iliskin daha fazla detay paylasmasinin beklendigini belirtti.

Kovid-19 salgininda vaka sayisi artmaya devam ederken, ABD yönetiminin ülkeye seyahat edecek 18 yas üzerindeki tüm yabanci ülke vatandaslarina Kovid-19 asisi zorunlugu getirecegi belirtildi.

Analistler, ABD'de borç tavani konusundaki belirsizliklerin de yatirimcilar tarafindan takip edildigini aktardi.

Öte yandan, kripto para birimlerinden Bitcoin de yüzde 10'un üzerinde deger kaybederek 43 bin dolarin altina geriledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile