Almanya, Kosova, Makedonya, Azerbaycan ve Bulgaristan'da büroları bulunan çobandan rektöre, üst yöneticiden (CEO) generale kadar birçok meslekten kişinin eğitim aldığı Açıköğretim Fakültesi, Türkiye ve yurtdışındaki vatandaşlara ciddi hizmetler sunan 33 yıllık bir sistem.
Açıköğretim Fakültesi, yurtdışındaki öğrencilerinin öğrenim hizmetlerinden daha etkin yararlanması için ABD, Suudi Arabistan ve Bosna Hersek'te yeni sınav merkezlerini hizmete sunacak.
Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açıköğretimin Türkiye ve yurtdışındaki vatandaşlara ciddi hizmetler sunan 33 yıllık bir sistem olduğunu anlattı.
Yurtdışındaki sınav merkezlerinin sayısını artıracaklarını dile getiren Gündoğan, Almanya, Kosova, Makedonya, Azerbaycan ve Bulgaristan olmak üzere birçok yerde büroları bulunduğunu hatırlattı.
Gelecek yıllarda da başka ülkelerdeki öğrencilerin ihtiyacını karşılamak için yeni sınav merkezleri açılacağını aktaran Gündoğan, "Önümüzdeki yıllarda Suudi Arabistan, Bosna Hersek ve New York'ta yeni sınav merkezi açacağız. Öğrencilerimizin mümkün oldukça ayağına gidip, onları bulundukları ülkede hatta şehirde sınav yapmaya çalışıyoruz. Bu sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da böyle" diye konuştu.
Türkiye'de her ilde sınav merkezi olduğunu ifade eden Gündoğan, bunların ilçelerin tamamında bulunmadığı bilgisini verdi. Gündoğan, "Şimdi her il merkezinde sınav yapıyoruz ama ilçelerden de talepler var. Şu an 17 ilçede sınav yapmaya başladık. Bütün ilçelerde sınav yapma şansımız yok. İlçelerde sınav merkezi açarken il merkezine yakınlığına ve öğrenci sayısına bakıyoruz. Hedefimiz, sınav yapacağımız ilçe sayısını her yıl artırmak" ifadesini kullandı.
- Yeni İngilizce ve Türkçe bölümler
Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) başvurduklarını bildiren Gündoğan, İngilizce ve Türkçe dillerinde rağbet edilen yeni bölümler açacaklarına değindi.
Bu bölümler hakkında bilgi veren Gündoğan, şunları kaydetti:
"Güncel, çok talep edilen sosyal bölümler açacağız. Ayrıca açıköğretimde yaklaşık iki yıl sonra İngilizce bölümler de açacağız. Şu andaki hedefimiz üç İngilizce bölüm açmak. Yeni sınav merkezlerinin açılması noktasında özellikle yurtdışından çok ciddi talep geliyor. Kitaplarının yazılması zaman alacağı için bölümün açılma süresi uzuyor. Bu kitapların alelade olmasını istemiyoruz. Tüm dünyanın okuyacağı kitaplar olsun istiyoruz. Yeni açılan bölümler Türkiye'deki eğitime de çok ciddi katkı sağlayacak."
Mevcut eğitim kalitesinin artırılması için de e-öğrenme malzemelerinin yenilendiğini belirten Gündoğan, akreditasyonla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.
New York'ta Açıköğretim Sınav Merkezi Açılacak
Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) 33 yıldır sürdürdüğü ve yaklaşık 2 milyon öğrenciye sahip Açıköğretim Fakültesi, yurtdışındaki öğrencilerinin öğrenim hizmetlerinden daha etkin yararlanması için başta ABD'nin New York kenti olmak üzere Suudi Arabistan ve Bosna Hersek'te sınav merkezleri açacak.