Neyzen Tevfik’in Hayatını Anlatan Oyuna Yoğun İlgi

Neyzen Tevfik’in Hayatını Anlatan Oyuna Yoğun İlgi

Çorum’un Osmancık ilçesinde müzisyen ve hiciv ustası Neyzen Tevfik’in hayatını konu alan “Neyzen” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından Osmancık Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül ve çok sayıda sanatsever izledi.

Neyzen Tevfik’in çocukluğundan yaşamının sonuna kadar hayatını konu alan oyunda Neyzen Tevfik rolünü Uğur Taşkın oynadı. Tuncer Cücenoğlu’nun kaleme aldığı eserin müzikleri Nedim Yıldız, koreografisi İhsan Belginer tarafından hazırlandı. Oyunun yönetmenliğini ise Mehmet Esatoğlu üstlendi.

Neyzen Tevfik’in hayatından kesitlere yer verilen oyunda ünlü hiciv ustasının aile ve okul hayatı, neyzen ve şair oluş hikayesi, ülkesinden ayrılışı, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ile arkadaşlığı ve hayatı boyunca çektiği sıkıntılar ele alındı.

Oyunda o dönemin siyasi hayatı ve ülkedeki baskıcı otorite ise farklı bir pencereden yansıtıldı. İzleyicilerin beğenisini toplayan oyun ayakta alkışlandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile