Niğde Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, törende yaptığı konuşmada globalleşen ve bütünleşen dünyada, ekonomik olarak ilerlemenin en önemli koşulu sektörler arasında rekabette başarılı olmakla mümkündür. Başarıyı yakalamanın ve başarıyı sürekli kılmanın yolu üretmek, daha çok üretmek, daha çok üretmenin yanında üretimde karlılık, verimlilik ve kaliteyi yakalamakla mümkündür. Sektörlerde yapılan üretimde karlılık ve verimliliği sağlamanın temel ilkesi, girdi maliyetlerinin düşürülmesidir.'dedi
Aşlama Köyü'nde doğup büyüdüğünü söyleyen Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ana Bilim dalından Prof. Dr. Yunus Serin, 'Türkiye'de 2003 yılında başlattım ve 3 tane projeye imza attım. Mera ıslah alanı çalışmalarında Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, Kahramanmaraş, Elazığ illerin kurucu koordinatörlüğünü yapıyorum. Bakanlığımız 12 il için proje istediler ve projelerimi sundum İl müdürlükleri heyetlerle inceledikten sonra 3 ilimize Niğde, Aksaray ve Sivas Altın bayrak ödülünü aldı.'dedi.
Köy Muhtarı Şaban Şengül ise, köyümüzde küçükbaş ve büyükbaş hayvan besiciliği çevre köylere oranla yüksektir, dolayısıyla bu çalışmalar köyümüz için çok olumlu bir olaydır.'dedi. Usanmaz, 'İlimizin yüz ölçümü 7.795.220 dekar olup bunun 3.437.490 dekarı mera alanıdır. İlimizin mera alanlarının ortalama kuru ot verimleri 15-20 kg arasındadır. Aşlama köyümüzde uygulanan ıslah projesi neticesinde bu köyümüzde kuru ot verimi 765 kg ma çıkartılmıştır. İlimizde bugün itibariyle 2 köyümüzde mera ıslah ve amenajman projesi yürütülmektedir. Bunlardan birisi Aşlama köyümüzde yürütülmektedir. Bu köyümüzde 4.810 dekarlık bir mera alanında ıslah çalışması yürütülmektedir. Islah öncesi kuru ot verimi 22,5 kg iken ıslah çalışmaları neticesinde kuru ot verimi 765 kilogram çıkmıştır. Aşlama köyü mera ıslah ve amenajman projesinin toplam maliyeti 136.249 TL olarak planlanmıştır. Bugün itibariyle ıslah projesi kapsamında 89.301 TL harcanılmıştır." diye konuştu.