Nigde Belediyesi Atik Pilleri Topluyor

Nigde Belediyesi Atik Pilleri Topluyor

’Sifir Atik’ projesi kapsaminda birçok alanda çalisma yürüten Nigde Belediyesi, atik pillerin dogaya verecegi zararin önüne geçmeyi ve kaynaginda ayri ayri toplayarak gelecek nesillere daha temiz ve saglikli bir çevre sunmayi hedefliyor.

Nigde Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekiplerince esnafa dagitilan atik pil kutulari dolduklarinda ekiplerce alinip atik pil toplama merkezine iletilmektedir. Nigde de hizmet veren anahtarci, elektronik esya saticilari gibi pil ile sürekli ugrasan esnaflara dagitilan atik pil kutulari, ekiplerce bildirilen yerlerde toplanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Nigde Belediyesi bünyesinde okullarda pil toplama kampanyasi yarismalari gibi birçok alanda kampanya ile ögrenciler ve vatandaslar ’Sifir Atik’ projesine tesvik ediliyor. Nigde 10 yildir esnaflik yapan çilingir Hicret Özkaya; “Burada arabalarin anahtarlarinin pillerini degistiriyoruz. Belediyemizin bize biraktigi atik pil kutusuna atik pilleri biriktiriyoruz. Aradigimiz zaman Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri aninda gelip pilleri bizden aliyor. Böyle bir ise katki verdigimiz için memnunuz baskanimiza da bu örnek çalismasindan dolayi tesekkür ederiz” dedi.

Sifir Atik projesi noktasinda her zaman iddiali olduklarini belirten Belediye Baskani Emrah Özdemir ise; “Bizler her alanda kurumsal bir belediye olma noktasinda çalisiyor ve insan odakli isler yapmayi sürdürüyoruz. Gelecegimizde yarinlarimiza daha temiz bir çevre birakmak için Belediye olarak bu alanda oldukça basarili çalismalara imza atiyoruz. Bunlardan biri de atik pil toplama gibi yaptigimiz çalismalardir. Ekiplerimiz atik pil kutulari dolan esnafimizla aninda iletisime geçip pilleri almakta ve gerekli islemleri uygulamaktadir. Bu projede duyarlilik göstererek bu çalismalara destek veren vatandaslarimiza ve esnafimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile