Niğde'de 5 Bin Fidan Dağıtıldı

Niğde Orman İşletme Müdürlüğü, "Ağaç kesme fidan dik" kampanyası kapsamında 5 bin fidan dağıttı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen dağıtım töreninde konuşan İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, "Ağaç keserek değil, fidan dikerek geçireceğimiz bir yıl dileğiyle" adını verdikleri bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Niğde ikliminin soğuk olması nedeniyle 5 bin adet çam fidanı dağıttıklarını ifade eden Özdemir, yılbaşı kutlamaları kapsamında özellikle ağaç süslemenin adet olduğunu anımsattı.
Bu nedenle çam ağaçlarının kaçak kesilmesini önlemek için Orman ve Su İşleri Bakanlığının "Ağaç kesme fidan dik" kampanyası başlattığına işaret eden Özdemir, kampanya çerçevesinde, kurum olarak Niğde'de tahribatı önlemek adına ağaç dağıtım kampanyası başlattıklarını anlattı.
Özdemir, "Bu kampanya sebebiyle bizde ilimizde 5 bin çam fidanı dağıttık. Asıl amacımız halka ve özellikle çocuklara orman sevgisini aşılamak. 2013 yılı geneline baktığımızda ormanlar için büyük bir seferberlik başlatıldı. Niğde genelinde badem ağaçlarının oluşturduğu binlerce fidanı 2013 yılında diktik."
Çam ağaçlarını satmak için kaçak ve bilinçsiz kesim yapıldığını hatırlatan Özdemir, ormanların korunması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ciddi çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:
"Türkiye genelinde koruma ekiplerimiz ormanlarımızı koruyor. Ormana zarar veren bir kimsenin alacağı cezayı burada ölçemeyiz. Fakat bir kişi ceza aldığında af olsa bile bu aftan faydalanamıyor. O sebeple hem ormanı yaşatma hem de koruma anlamında çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Cumhuriyet meydanında ücretsiz fidan dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile