Niğde'de Cenazeler Fatih Sultan Mehmet Cami'inde Kaldırılacak

Niğde'de Cenazeler Fatih Sultan Mehmet Cami'inde Kaldırılacak

Niğde Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal, merkez Dışarı Cami’de kaldırılan cenazelerin artık Fatih Sultan Mehmet Camii’nden kaldırılacağını söyledi.

Fatih Sultan Mehmet Camii’nin bir Külliye olarak yapıldığını belirten Ünal, açıklamasında şunları söyledi:

‘‘Selçuk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camii 2017 yılı 29 Mayıs ismine uygun İstanbul’un fetih yıl dönümünde açılmıştır. Ve çok amaçlı külliye olarak yapılmıştır. Bu Fatih Sultan Mehmet Cami’nin külliyesi olarak 4 tane sınıf, 2 tane anasınıfı kuran kurslarımız vardır. Sevgi mağazası , taziye salonu ve 4 tane musalla taşı kapalı alandan oluşmaktadır.Fatih Sultan Mehmet Cami’nin şuan Niğde belediyesi tarafından yapılan ,musalla taşını hayırseverler tarafından yapılan, dernek tarafından yapılan alanda bulunuyoruz."

Cenazeler Fatih Sultan Mehmet Cami’inde kaldırılacak

Ünal, ‘‘Bugün itibariyle inşallah Niğde belediye Başkanımız ve Müftümüz tarafından dışarı camideki cenazelerin Selçuk mahallesi Fatih Sultan Mehmet camiden kaldırılacağı ve trafiğin rahatlayacağı ve burada cenazelerin daha rahat bir ortamda kaldırılıp cenaze sahiplerinin cenazesine koşturması ve zor durumda kalmamaları için buralarda taziye salonu yapmış bulunmaktayız. Yaklaşık 500 kişilik bir taziye salonumuz bulunmakta, bu taziye salonumuzda cenaze sahiplerini yakınlarını eş ve dostlarına ikramlarımız olacaktır. Ve bu anlamda hem trafiği rahatlatmış olacağız hem de bur da cenazelerin kalkmasını sağlamış olacağız. Camimizin eksikleri var, şuan ısıtma ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Elektriğimiz 7 safı ısıtmaktadır. Bu yeterli kalmıyor, diğerlerini açtığımız zaman ısıtma sistemimiz çalışmıyor. Bunun için doğalgaz çektirdik, ısıtma sistemi için yaklaşık 90 Bin liraya ihtiyacımız var ve cami derneği olarak bazı esnaf arkadaşlarımıza da borcumuz bulunmaktadır. İmamlarımız atandı önümüzdeki hafta başlayacak Allah nasip ederse. Camimiz C sınıfı yerine b sınıfı camiye dönüştürüldü. Buraya inşallah ileriki dönemlerde bir müezzin, bir hizmetli olarak atanmış bulunacak, toplam 1 adet imam, 2 adet müezzin, 1adet hizmetli, alttaki kuran kurslarımızla da 5 tane kuran kursumuz mevcuttur’’ diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile