Nigde'de Görev Yapan 11 Akademisyen Dünyanin En Etkili Bilim Insanlari Arasinda Yer Aldi

Nigde'de Görev Yapan 11 Akademisyen Dünyanin En Etkili Bilim Insanlari Arasinda Yer Aldi

Stanford Üniversitesi (ABD) tarafindan Elsevier veri tabaninda Yillik Etki ve Kariyer Boyu kategorilerinde yayimlanan “Dünyanin En Etkili Bilim Insanlari Listesi”nde dünyada yüzde 2’lik dilime giren 200 bini askin bilim insani arasinda Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte 11 akademisyen listede yer aldi.



Alanlarinda uzman arastirmacilar tarafindan 22 farkli alan ve 174 alt bilim dalindaki bilim insanlari arasindan ilk yüzde 2’lik dilime giren 200 bini askin bilim insaninin verileri; bilimsel h-indeksi, dengelenmis ortak yazarli hm indeksi, atif sayisi, yazar sirasi ve sayisi, kendine atif orani gibi degiskenlere göre degerlendirildi. Yapilan degerlendirmelerin ardindan Elsevier veri tabaninda yillik Etki ve kariyer boyu olmak üzere iki ayri kategori yayimlandi. Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden 4 akademisyen her iki kategoride de yer almayi basardi. Yayimlanan siralamaya göre Kariyer Boyu kategorisindeki listede Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Prof. Dr. Murat Barut, Prof. Dr. Mustafa Saridemir, Prof. Dr. Ümit Atici, Prof. Dr. Adnan Görür, Prof. Dr. Emin Çadirli ve Doç. Dr. Yasin Kabalci yer aldi. 2022 verilerinin dikkate alindigi ’Yillik Etki’ kategorisindeki siralama listesine ise Rektör Prof. Dr. Hasan uslu ile birlikte Prof. Dr. Mustafa Saridemir, Prof. Dr. Ümit Atici, Prof. Dr. Murat Gökçek, Prof. Dr. Yeliz Konuklu, Prof. Dr. Zeliha Selamoglu, Doç. Dr. Yasin Kabalci ve Doç. Dr. Khawar Jabran girmeyi basardi.

Böylece “Dünyanin Etkili Bilim Insanlari Listesi”ne 11 akademisyen adini yazdirdi. Dünyanin en etkili bilim insanlari siralamasina girmeyi basaran akademisyenleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, akademisyenlerin bilime deger katan çalismalariyla “Dünyanin En Etkili Bilim Insanlari” listesinde yer almasinin Üniversitenin uluslararasi taninirligina ve sayginligina önemli bir katki sagladigini ifade etti.

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesinin bilime katki yapacak her türlü çalismaya destek vermeye devam edecegini vurgulayan Rektör Uslu, hem üniversitenin hem de akademisyenlerin ulusal ve uluslararasi ölçekte basarilarinin artarak sürmesi temennisinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile