Nigde'de Sicaklik Rekoru Kirildi Açiklamasi Termometreler 40-42 Dereceyi Gösterdi

Nigde'de Sicaklik Rekoru Kirildi Açiklamasi Termometreler 40-42 Dereceyi Gösterdi

Hava sicakliginda 40-42 dereceye ulasan Nigde, yilin en yüksek sicakligina ulasarak rekor kirmis oldu.

Yurt genelinde etkili olan sicakliklar vatandaslari bunaltmaya devam ediyor. Etkisini gösteren Basra sicakliklari birçok ilde termometreleri mevsim normallerinin üzerine çikardi. Nigde merkezde dün gerçeklesen en yüksek sicaklik 42 dereceye ulasti. Meteoroloji verilerine göre, önümüzdeki 5 günlük periyotta da Agustos ayi, mevsim normalinin 5 ile 7 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Nigde’de sicaktan bunalan vatandaslar ise kendilerini gölge alanlara, parklara ve su havuzlarinin yanina atti. Sicakliklarin küresel isinmanin sebebi oldugunu belirten esnaf Murat Bilgiç, “Zamaninda kestigimiz agaçlar, kirlettigimiz doga, daha bunlar iyi günler diye düsünüyorum. Ileride daha sicak günler bekliyor bizi. Bu sekilde doga katliami devam ederse sicakliklar da devam eder. Insanin psikolojisi de sagligi da buna göre degisiklik gösterir” dedi.

Adana’dan Nigde’ye misafirlige geldigini belirten Ali Beser de, "Burasi da 3 gündür yaniyor. Gölgeden günese çikamiyoruz çok bunaltici. Vatandaslar evden çikmasin ya da gölgede bulunsun” derken, Nigde’de il defa böyle bir sicaklikla karsilastigini söyleyen Necati Öner ise, "Burada 40 derecelik sicaklik var. Adana’dan kaçtik buraya geldik. Nigde’nin bu kadar sicak oldugunu ben hayatimda görmedim. Genelde yazlari buraya gelirim, yaylaciyim ben burada. Oradan kaçtik buraya geldik. Yagmurdan kaçip doluya tutulduk gibi bir sey oldu” diye konustu.

Gölgelik yerler aradiklarini kaydeden Recep Ülke de, "Sicakliklardan dolayi parklardaki buldugumuz gölgelik yerlere kaçiyoruz. Mecbur bir durum olmadikça da vatandaslarimiz disariya çikmamaya çalissin. Kavurucu sicaklar sagliga da zarar verebilir. Kendilerini korumak için evden zorunda olmadikça çikmasinlar” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile