Niğde’nin 5 Yıldızlı Hayvan Pazarı

Niğde’nin 5 Yıldızlı Hayvan Pazarı

Belediye Başkanlığının 2009 yılından bugüne birçok projeye imza atmasıyla Niğde olumlu yöndeki değişimini sürdürüyor.

Her geçen gün yeni bir hizmetle tanışan vatandaşlar Belediye Başkanlığının çalışmalarını takdirle karşılıyor. Bir çok alanda olduğu gibi şehrin büyümesine olumlu katkılar sağlayan Niğde Belediye Başkanlığı, Hıdırlık mevkiinde oluşturduğu Zahire pazarının yanına Birinci Sınıf Mezbaha yapımını sürdürüyor.

Zahire pazarı yanında ki alanda ise Ticaret Borsası binası yapılacak. Diğer yandan Zahire Pazarı üst kısmından geçen otoyol yanına ise Modern Hayvan Pazarı inşa edildi. Kantarından, dezenfektesine, otoparkından, alışveriş yerlerine ve mescidine kadar bütün ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak hazırlanan proje inşa edilerek tamamlandı.

Yapılan hayvan pazarı konusunda ilgilileri bilgilendirmek amacıyla belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıya, kasap esnafı, mahalle muhtarları, ilgili sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Niğde’ye tam donanımlı modern bir hayvan pazarı yaptıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Seçimlerden önce Niğde’ye 5 yıldızlı bir hayvan pazarı ve birinci sınıf bir mezbaha yapacağız diye söz vermiştik. Bu sözlerimizin gereğini yerine getirdik. Niğde’mizin hayvan pazarına ihtiyacı vardı. Adı olan fakat fiiliyatta yerinde hiçbir şey olmayan hayvan pazarımız vardı. Selçuk mahallesinde adı hayvan pazarı olan alanı kaldırdık. Orayı kaldırmamızın bir diğer sebebi de yerleşim alanlarının gelecekte o bölgeye doğru ilerleyecek olmasıdır. Diğer yandan, Niğde’ye satılmak üzere getirilen hayvanların geliş istikameti genelde Gümüşler ve Çiftlik üzerinde ki köyler, Çamardı bölgesi ve ova köylerimiz. Buralardan getirilen hayvanlar sonuçta şehir içerisinden eski hayvan pazarına ulaşıyordu. Bununda önüne geçmek için Hıdırlık mevkiine yeni bir hayvan pazarı yaptık. Zahire pazarının önüne Ticaret Borsası yapılacak. Yine zahire pazarının yan tarafına Birinci Sınıf Mezbaha yapımını başlattık. Nisan veya Mayıs ayı gibi tamamlanarak Birinci Sınıf Mezbaha da hizmete açılacak. Hayvan pazarının şehrin yapısına uygun olması bakımından Hıdırlık mevkiinde otoyolun üzerine planladık. Öte yandan Zahire pazarının güney tarafında bulunan alanında kamyon garajı yapılması için çalışma başlattık.” dedi.

Niğde’nin modern bir hayvan pazarına kavuşmasının önemine değinen kasap esnafı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti. Damızlık Birliği Başkanı Tahir Erdem ise modern bir hayvan pazarını Niğde’ye kazandırdığı için Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ederek, plaket sundu.

Belediye Meclis Salonunda Başkan Akdoğan tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından, Hıdırlık mevkiine gidilerek yeni hayvan pazarı yerinde incelendi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile