Niğde’nin İlk Girişimcilik Yarışması Başlıyor

Niğde’nin İlk Girişimcilik Yarışması Başlıyor

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) ile bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurullarının ortaklaşa düzenlediği ‘Kır kabuğunu, bir fikir de sen bul…’ adlı iş fikri proje yarışmasına başvuru süresi devam ediyor.


Niğde’de bir ilki gerçekleştirerek ilk girişimcilik yarışmasını organize eden Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ile bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler ve Genç girişimciler Kurul Başkanları Suna Tuğrul ve Ogün SONGUR böyle anlamlı bir organizasyona öncülük etmekten mutluluk duyduklarını ve gelecek seneye de yarışmanın devamının yapılmasını temenni ettiklerini belirtti.
NİTSO bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Başkanı Suna Tuğrul, `Kır kabuğunu, bir fikir de sen bul…` iş fikri proje yarışması ile Niğde ilinde girişimcilik potansiyelini ve değerlerini ortaya çıkaracak en ekonomik, en işlevsel ve en yenilikçi iş fikirlerini ortaya çıkarmayı böylece girişimcilik ruhunu harekete geçirmeyi aynı zamanda hayatı kolaylaştıracak, ihtiyacı karşılayacak, yatırıma dönüştürülebilecek, yenilikçi ve fark yaratacak yeni iş fikirlerini bulmayı amaçlıyoruz, şeklinde bir açıklama da bulundu.
NİTSO Genç Girişimciler Kurul Başkanı Ogün SONGUR ise yarışma ile ilgili detaylar hakkında yaptığı açıklamasında;’ 1 Ekim tarihi itibariyle billboardlarda ve yerel basında duyuru ve reklamlarımız, internet sitemizde başvuru koşullarımız ve başvuru formumuz yer almaya başladı. 28 Ekim’e kadar katılımcıların iş fikirlerini A4 ebadında kâğıda yazarak ayrıca bir cd’ye word formatında kaydederek kapalı bir zarf içinde Ticaret ve Sanayi odamıza teslim etmesi gerekiyor. Daha detaylı bilgi almak isteyen katılımcılarımız Niğde Ticaret ve Sanayi Odasından ve www.nitso.org.tr internet adresimizden faydalanabilirler. Yarışmada birinciye 10 bin lira, ikinciye 6 bin lira, üçüncüye 3 bin lira para ödülü verilecektir. Para ödülünün yanı sıra ilk üçte yer alan yarışmacılara gelecekte açılması planlanan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursuna ön elemesiz katılma hakkı ve iş fikirlerini hayata geçirmeleri koşuluyla NİTSO’nun yayınlarında ücretsiz reklam yapma hakkı da verilecektir, ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile