Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesine  Bir  TÜBITAK Destegi Daha

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesine Bir TÜBITAK Destegi Daha

TÜBITAK tarafindan desteklenen Yerel Nigde Elmalarinin Ates Yanikligi ve Kara Lekeye Dayanikliligi Ile Kendine Uyusmazlik Özelliklerinin Moleküler Markörler Ile Belirlenmesi" projesi ile Nigde elmasinin akademik ve ticari çalismalarinin artirilmasi hedefleniyor.

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarim Bilimleri ve Teknolojileri Tarimsal Genetik Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Serçe’nin danismanliginda, Tarimsal Genetik Mühendisligi Bölümü Ars. Gör. Orkun Gencer’in yürüttügü "Yerel Nigde Elmalarinin Ates Yanikligi ve Kara Lekeye Dayanikliligi Ile Kendine Uyusmazlik Özelliklerinin Moleküler Markörler Ile Belirlenmesi" baslikli proje, TÜBITAK 1002 Hizli Destek Programi kapsaminda destek almaya hak kazandi.

Projede Nigde elmalarinin ülkemizde ve dünyada yetistirilen elmalarda rastlanan ates yanikligi ve kara leke hastaliklarina karsi dayanikliliklari moleküler yöntemler ile arastirilip islah çalismalarinda kullanilabilirliginin ortaya konmasi amaçlaniyor.

Ayrica elmanin ülkemiz için küresel ve sehrimiz için de ulusal ölçekte ticari önemi yüksek bir meyve olmasi, Nigde için bir marka deger olmasi ve önceki çalismalarda genetik anlamda bir potansiyel tasidiginin ortaya konmasi yönüyle özgün olan projenin çiktilari hem akademik hem ticari alandaki kurulus ve arastirmacilar ile paylasilacak. Böylece projeyle Nigde ilimizin marka degerlerinden biri olan Nigde Elmasi hakkinda daha fazla akademik ve ticari çalismanin yürütülmesi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile