Nigde Tarim, Hayvancilik Ve Gida Fuari Açildi

Nigde Tarim, Hayvancilik Ve Gida Fuari Açildi

Nigde’de bu yil 7’ncisi düzenlenen Tarim, Hayvancilik ve Gida Fuari düzenlenen törenle açildi.

Fuar açilisina; Vali Mustafa Koç, Belediye Baskani Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Sevket Katircioglu, Il Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Il Jandarma Komutani Albay Nihat Özkök, Tarim ve Orman Il Müdürü Asim Bas, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, firma yetkilileri ve üreticiler katildi.

Nigde’nin tarim kimligiyle ön plana çiktigini belirten Vali Koç sunlari söyledi; "Nigde, artik sadece tarimda degil, kabugunu kirmis, özellikle sanayide ve her sektörde hak ettigi yeri almak üzere kosar adimlarla büyümeye, gelismeye devam ediyor. Ama biz tarim kenti kimligimiz olmasindan gurur duyuyoruz. Nigde birçok temel gida maddesi üretiminde Türkiye’de ya 1’de, ya 2’de ya 3’te. Bundan dolayi bütün çiftçilerimizi, üreticilerimizi onlara her alanda destek veren çalisma arkadaslarimizi tebrik ediyoruz."

Belediye Baskani Emrah Özdemir ise fuar çerçevesinde düzenlenecek elma festivalinin Bartin’daki maden faciasi nedeniyle 12-13 Kasim’a ertelendigini söyledi.

Özdemir konusmasinda; "Yapacagimiz elma festivalinin Nigde elmasini bütün dünyaya tanitacak etkinliklerin en basinda gelecegine bütün kalbimle inaniyorum. Önümüzdeki yil yapilacak olan Uluslararasi Elma Festivali de çok önemli. Dünyada üçüncü ülke olarak Türkiye’de ve Nigde’de düzenlenecek olan elma festivali de yine Nigde elmasinin tanitimina büyük katki saglayacaktir. Çünkü bu devirde artik sunu görüyoruz ki; markalasmak çok önemli. Markalasamadiginiz sürece, marka olamadiginiz sürece istediginiz hasilayi elde edemiyorsunuz" ifadelerini kullandi. Konusmalarin ardindan açilis kurdelesi kesildi, sonrasinda protokol üyeleri fuar alanini gezerek katilan firma yetkilileriyle sohbet etti.

Bu sene 7’ncisi düzenlenen ve 270 firmanin yer aldigi fuar 23 Ekim’e kadar açik olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile