Niğde'ye Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Niğde'ye Doğuş Holding tarafından Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi yaptırılacak.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, yaptığı açıklamada üniversite bünyesinde yeni kurulan Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin inşaatına başlandığını belirtti.

Fakültenin Eğitime başlamasının ardından Niğde'nin, tarımsal üretimde 10 yıl içerisinde uluslararası rekabet gücüne sahip bir il olacağını ifade eden Prof. Dr. Görür, yakın gelecekte gerek Niğde'nin gerekse bölgenin tarımsal üretimine ve ekonomik gelişimine ciddi katkılar sağlayacağı düşünülen fakültenin, Doğuş Holding tarafından yaptırıldığını söyledi.

Yine Doğuş Holding tarafından, fakülte binası yanı sıra NÜ merkez yerleşkesi içerisinde 200 kişilik bir de öğrenci yurdu yapılması için çalışmalar başlatıldığını belirten Prof. Dr. Görür, şunları kaydetti:

''Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde biyosistem mühendisliği, bitkisel üretim ve teknolojileri, hayvansal üretim ve teknolojileri, tarımsal genetik mühendisliği olarak dört bölümde ve hasat sonrası süreç yönetimi ve teknolojileri, bitki ıslahı ve genetik mühendisliği gibi önemli alt programlarda eğitim verilecek. Ülkemizdeki mevcut ziraat fakültelerinde birbirine benzer şekilde yürütülen eğitim anlayışıyla her yıl 4000'e yakın ziraat mühendisi mezun ediliyor ve bunların tamamı sektörde iş talep ediyor. Bu durum dikkate alınarak, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin eğitim anlayışı ve programı farklı bir şekilde oluşturuldu.''

Bölümlerin belirlenmesinde, NÜ'nin diğer bölümlerinin gelişme hedefleri, Niğde ve çevresindeki agro-ekolojik şartlar, mevcut doğal kaynaklar, tarımsal yapı, iller için hazırlanan kalkınma planları, ülkemizin tarımla ilgili sektörlerindeki gelişmeler ve araştırma-geliştirme-eğitilmiş insan gücü gereksinimlerinin de dikkate alındığına dikkati çeken Prof. Dr. Görür, ''Fakülte, ziraat fakültelerinin geleneksel yapısından farklı olarak geniş kapsamlı çok disiplinli bölüm yapılanması ve bir bölüm altında birden çok eğitim programının açılmasını öngörmektedir. Üretim teknikleri yanında teknoloji kullanımının araştırmalarda aynı bölüm içinde ele alınması ve eğitim programının bütünsel bir yaklaşımla geliştirilmesi ülke için örnek oluşturacaktır. Bu yaklaşım, Ziraat Fakültesi mezunlarının uzmanlaşma ve uluslararası nitelik kazanmasına olanak sağlayacak akreditasyon ve tanınırlık açısından da avantaj sağlayacaktır'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Musa Özyürek

Yayıncı: İsmail İçer
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile