Niğdeli müzik öğretmeninin başarısı

Niğde'den müzik öğretmeni Onur Özdemir de, 25 kişilik yönetim kuruluna girmeyi başardı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu seçimleri geçtiğimiz günlerde yapıldı. Niğde’den müzik öğretmeni Onur Özdemir de, 25 kişilik yönetim kuruluna girmeyi başardı.

Selçuk İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı ve Müzik Öğretmeni Onur Özdemir, Niğde’den ilk kez bir öğretmenin 25 kişiden oluşan yönetime girdiğini söyledi.

Özdemir, Niğde’de halk oyunlarının gelişmesi için yapılması gereken çok şey olduğunu belirterek; “Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun yönetim kuruluna seçilmem, Niğdemiz için çok büyük bir şans. İlk yönetim kurulu toplantısında federasyon başkanımızla yaptığımız görüşmelerde, Niğde’ye halk oyunları alanında kıyafet yardımı sözü aldık” dedi.

Yönetim Kurulunda ünlü isimler var.

Aralarında Niğdeli öğretmen Onur Özdemir’in de bulunduğu 25 kişilik Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nda ünlü isimler göze çarpıyor.

Türk Halk Müziği sanatçısı Zara, Sanatçı Mustafa Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya, Sunucu Müge Anlı gibi halk oyunlarına gönül veren insanlar var.

“Eski oyunlarımızı gün yüzüne çıkaracağız”

Niğde’nin çok önemli ve unutulmaya yüz tutan halk oyunlarının olduğunu vurgulayan Özdemir;

“İlk iş olarak Niğde Halk Oyunlarını ve müziklerini derleme ve araştırma çalışması yapacağız. Bu konuda köy ve kasabadaki vatandaşlarımızdan destek istiyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş halk oyunlarını bizlere bildirirlerse; o oyunları derler ve Niğde kültürüne kazandırmaya çalışırız” şeklinde konuştu.

“Futboldan sonra en çok taraftara sahip”

Futboldan sonra en çok taraftar ve oyuncuya sahip olan federasyonun Halk Oyunları Federasyonu olduğunu söyleyen Özdemir;

"Halk oyunlarında son 5-6 yıldır profesyonel anlamda gerçek bir ilgi patlaması yaşandı. Halk Oyunları Federasyonu kurulduktan sonra bu ilgi zirveye tırmandı. Şu anda futboldan sonra en çok taraftarı ve oyuncusu olan federasyon, Halk Oyunları Federasyonudur. 7`den 77`ye, herkes halk oyunlarına gönül, para ve zaman ayırıyor" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile