Nihat Güler Açiklamasi 'Spor Reçetesi Projemizle Doktorlarin Yükünü Hafifletecegiz'

Nihat Güler Açiklamasi 'Spor Reçetesi Projemizle Doktorlarin Yükünü Hafifletecegiz'

Türkiye Salon Sporlari Platformu Baskani ve Tüm Spor Isletmeleri Isveren Sendikasi Baskani Nihat Güler, spor salonlariyla ilgili yapilan çalismalardan bahsetti. Spor reçetesi projesiyle doktorlarin yükünü hafifletmek istediklerini söyleyen Güler, “Medeni ülkelerde spor lüks degil, ihtiyaçtir. Bu nedenle KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e düsürülmesini talep ediyoruz” dedi.

Türkiye Salon Sporlari Platformu Baskani ve Tüm Spor Isletmeleri Isveren Sendikasi Baskani Nihat Güler, Türkiye’deki spor salonlarinin yasadigi sikintilar ve yaptiklari çalismalari Ihlas Haber Ajansi’na anlatti. Hizmet sektörünün pandemide en çok zarar gören sektörlerin basinda geldigini ifade ederek sözlerine baslayan Güler, “Spor salonlari çok etkilendi. Kapali alanda hastaligin daha kolay yayilmasi ve saat kisitlamalari çok zorladi. Aksam 8 sonrasi ve 20 yas altina uygulanan kisitlamalar çok etkiledi. Simdi açilmalar basladi.

1 Temmuz itibariyle saat kisitlamalari da kalkinca daha iyi olacak. Halk da sosyallesemedi ve hareketsiz kaldi. Bizler en güvenli mekanlar oldugumuzu söylüyoruz. Spor salonlari olarak her türlü tedbirlerimizi aldik. Halkimiz güven içinde sporunu yapabilir. 5 aya yakin kapali kaldik. Kiralar devam etti, isletme gelirleri devam etti. Tabela vergisi, SSK gibi sorunlarimizi devlete ilettik. Devlet bizi muhatap kabul etti ve sorunlari hizli sekilde çözmeye çalisiyoruz” diye konustu.



“Spor reçetesi projesiyle doktorlarin yükünü hafifletmek istiyoruz”

Spor salonlarini belli bir standart içinde yürütmek istediklerini söyleyen Nihat Güler, “Spor salonlarinin kalitesini artirma, marka spor salonlari çikarma gibi projelerimiz var. Güzel bir proje ekibi hazirladik. Bunun yaninda spor reçetesi projemiz var. Saglik sisteminin üzerinden maddi ve manevi yükü almak istiyoruz. Dünyada 1-2 ülkede uygulaniyor bu. Mesela obezite hastasina, bel fitigi olana doktorlar reçete yazsin ve bu devlet tarafindan karsilansin. Bir obezite hastasi aylarca, yillarca spor yapmak zorunda kalabiliyor. Hastaneye gidip ameliyat oldugunda devlet bunun ödemesini yapiyor. Imkani varsa spor yapiyor ama imkani yoksa, tekrar ayni hastalik tekrar ediyor. Spor salonlari olarak bu yükü paylasabiliriz” ifadelerini kullandi.

“Spor lüks degil, ihtiyaçtir”

Spor salonlarindaki KDV oraniyla ilgili de konusan Güler, “Yüzde 18 KDV’ye tabiyiz ve bu oran yüksek. Yüzde 18 KDV daha çok lüks tüketimde geçerlidir. Medeni ülkelerde spor lüks degil, temel ihtiyaçtir. Yeme-içme gibi bir ihtiyaç. Toplumsal bagisikligin artmasinda, kisinin manevi olarak rahatlamasinda çok etkili. Mutluluk hormonu salgiliyor. KDV’nin yüzde 1’e düsürülmesini istiyoruz. Sporun insanlara maddi yük olmasini istemiyoruz. Bunun için de KDV’nin düsürülmesi gerek. Bununla ilgili bir imza kampanyasi düsünüyoruz ve çalismalara hiz verdik. KOSGEB ile ilgili bir çalismamiz var. Spor salonlari, destek programina alindi ancak yetkililerle görüstügümüzde spor isletmelerinin almaya uygun olmadigini gördük. Ekipman destegi yok. Yeni bir arkadas spor salonu açmak istediginde 3 yil isletmecilik yapmamasi gibi agir sartlar var. Bununla ilgili proje hazirliyoruz ve ilgili bakanliklara bunlari sunacagiz” açiklamasini yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile