Nijer'de Çocuklarin Yüzü Türkiye Ile Güldü

Nijer'de Çocuklarin Yüzü Türkiye Ile Güldü

Dünya’nin dört bir yaninda Kurban Bayrami’nda tonlarca et dagitimi yapan Kizilay, Nijer’de çocuklarin yüzünü güldürdü. Türkiye’den getirilen tisört, pantolon ve terlikleri alan çocuklar, “Türkiye, Türkiye” seklinde slogan atti.

Kurban Bayrami nedeniyle dünya genelinde 21 ülkede kurban kesimi yapan Kizilay, fakirligin pençesindeki Nijer’de tonlarca et dagitimi gerçeklestirdi. Et dagitiminin yani sira bölgede çalismalarini sürdüren Kizilay ekibi, Türkiye’den Gençlik ve Spor Bakanligi’nin gönderdigi Türk bayrakli tisörtleri, Sakarya ve Düzce’den gönderilen pantolon, terlik ve ayakkabilari Nijer’in Baskenti Niamey’e 30 kilometre uzaklikta bulunan Gassel Bori köyünde dagitti.



“Çocuklara bayramlik hediye ettik”

Köye giriste “Türkiye” sloganlari ile karsilanan heyet, halka tisört, terlik, ayakkabi ve pantolon dagitti.

Vatandaslarin büyük sevgisi ile karsilasan heyet adina açiklamalarda bulunan Erhan Çavus, “Niamey’e bagli Gassel Bori köyündeyiz. Buraya Kizilay ekibi olarak geldik. Çocuklara bayramlik hediyeler dagittik. Tisörtler ve terlik dagitimi yaptik. Köyde bulunan caminin onarilmasi için yardimda bulunduk. Ayrica köyün su problemi var. Bu problemi ortadan kaldirmak için çalisma yapacagiz ve buraya su kuyusu açacagiz” ifadelerini kullandi.

50 bin ailenin yüzü güldü

Kizilay ekipleri Nijer’de baskent Niamey’in yani sira Dosso ve Tera sehirlerinde de hem kesim hem bayramlik dagitti.

10 bin çocuga tisört, terlik, pantolon ve ayakkabi dagitilirken, kurban etleri ise 50 bin aileye ulastirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile