Nijerya Disisleri Bakani Onyeama Açiklamasi 'Nijerya'nin Ulusal Çikarlari Için Twitter Askiya Alindi'

Nijerya Disisleri Bakani Onyeama Açiklamasi 'Nijerya'nin Ulusal Çikarlari Için Twitter Askiya Alindi'

Nijerya Disisleri Bakani Geoffrey Onyeama, geçtigimiz hafta ülke genelinde Twitter’in askiya alinmasina deginerek, ulusal güvenlik ve barisi saglamak için böyle bir karar aldiklarini açikladi.

Nijerya Devlet Baskani Muhammadu Buhari, Twitter’da 1 Haziran’da yaptigi paylasimda, ülkenin güneydogusundaki ayrilikçilik yanlilarini cezalandirmakla tehdit etmisti. Buhari resmi hesabindan, "Ülkede olumsuz davranislarda bulunanlar Nijerya iç savasi sirasinda meydana gelen yikim ve can kayiplarinin farkinda degil. Onlarin anladiklari dil ile davranacagiz” ifadelerini kullanmisti. Sosyal medya platformu Twitter’in, Buhari’nin paylasimini silmesinin ardindan ülke genelinde Twitter faaliyetleri süresiz olarak askiya almisti.

Nijerya’nin baskenti Abuja’da ABD, Ingiltere, Kanada, Irlanda ve Avrupa Birligi büyükelçileri ve temsilcileriyle bir araya gelen Nijerya Disisleri Bakani Geoffrey Onyeama düzenledigi basin toplantisinda Twitter’in askiya alinmasi kararini degerlendirdi. Onyeama, "Maalesef sosyal medya çogu zaman insanlarin hayatinda korkunç etkiler birakiyor. Ülkenin birligini de tehdit ediyor. Nijerya’nin ulusal çikarlari için Twitter askiya alindi" ifadelerini kullandi.

Nijerya Devlet Baskani Muhammadu Buhari’nin yaptigi paylasimi ile ilgili yorum yapan Onyeama, Buhari’nin Nijeryalilarin ve Nijerya’nin baris ve güvenligini saglamaya hevesli oldugunu ve hükümetin yalnizca ülkenin baris ve birligini bozmayacak seklinde sosyal medya kullanimina izin verebilecegini vurguladi.

-IHA-
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile