Nijerya Ve Kenya'da Kurban Bayrami Namazi Kilindi

Bati Afrika'nin en çok Müslüman nüfusa sahip ülkesi Nijerya ve Kenya'da bayram namazi kilindi.

Nijerya'da önceki yillarda stadyum gibi büyük alanlarda kilinan bayram namazi, ülkede yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) üçüncü dalgasini nedeniyle salginla mücadele kapsaminda bu yil da cami ve cami avlularinda eda edildi.

Baskent Abuja'daki Annoor Camisi'nde sabahin erken saatlerinden itibaren toplanan kadin, erkek ve çocuklar geleneksel kiyafetleriyle renkli görüntüler olusturdu.

Annoor Cami Imami Sheikh Muhammed Swaleh yaptigi açiklamada, Müslümanlarin bayramini kutladi. Kurban Bayrami'nin önemine deginen Swaleh, halktan ülkede artan siddet olaylarina karsi ve baris için dua etmelerini istedi. Swaleh, ayrica Nijerya ve Filistin halki için dua etti.

- Kenya'da Kovid-19 nedeniyle açik havada namaz kilindi

Kenyali Müslümanlar, bayram namazini Kovid-19 tedbirleri kapsaminda sosyal mesafe ve maske kurallarina uyarak kildi. Baskent Nairobi'deki Sir Ali Muslim Club Ground'da ve Kawangware Ground'da açik havada namaz kilindi.

Kenya Müslümanlar Yüksek Konseyi Baskan Hassan Ole Nado, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Müslümanlarin Kurban Bayrami'ni kutlayarak cemaatten Kovid-19 salginiyla mücadeleye devam eden ülke için dua etmelerini istedi. Müslümanlar dua etmek için birlestikçe, dualarinin Kovid-19'la mücadelede kilit rol oynayacagina isaret eden Nado, "Ülke çok zor günler geçiriyor. Hepimiz ülkemiz için dua edelim." dedi.

Kenyalilar, Kurban Bayrami için pirinç ve biriani gibi özel yemekler hazirladi.

Cemaat, camide namaz sonrasi bayramlasti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile