Nıkı Tzavela Ayvalık'ta

Nıkı Tzavela Ayvalık'ta

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan Yardımcısı, Avrupa Türkiye İlişkileri Grubu Üyesi ve Türkiye'nin AB sürecindeki heyette görevli Niki Tzavel, önceki gün Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'i ziyaret etti.

Aslen Ayvalıklı olduğunu vurgulayan Tzavela Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'e yönelik gerçekleştirdiği ziyaretinde; Türkiyenin AB üyeliğine destek verdiğini ve bunun için yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı. Tzavela, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in çalışmaları hakkında iş dünyasından Halis Komili ve Suzan Sabancı Dinçer'den bilgi aldığını ve özellikle Tarihi kiliseler, manastırlar ve mekanlar için yapılan çalışmalar için teşekkür etti
Avrupa Birliği kapsamındaki çalışmalarda Ayvalık ile ilgili konuları gündeme getirip destek vereceğini belirten Tzavela,"Özellikle Ayvalık'ın tarihsel dokusundan çok etkilendim ve Ayvalık'a AB'nin çeşitli platformlarında destek vermek üzere elimden ne geliyorsa yapacağım" dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen de kentin doğal güzelliği, tarihi kimliğini koruyup, turizm kentine dönüştürmek için yoğun çaba harcadıklarını bu amaçla öncelikle altyapı sorunlarını çözümlediklerini anlattı. Türközen, projeleri hakkında kısaca bilgi verdi, sohbet çok renkli geçti.

Ziyarette içten tavırlarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Tzavela, aslen Ayvalıklı olduğunu belirterek, mübadele zamanında dedesi Andreas Çeşmeci eşi ve 11 çocuğuyla Ayvalıktan göç ettiğini, buraya dedesinin evini bulmaya geldiğini anlattı. Evinin Çınarlı Caminin tam karşısında köşe başında olduğunu kaydeden Tzvela; evinin iç kısmının harap olmuş ve şu an kullanılamaz halde olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

TZAVELA DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile birlikte, ilçe merkezinde bulunan Çınarlı Camii karşısındaki evin bulunduğu yere geçildiğinde oldukça duygusal anların yaşandığı gözlendi. Nıkı Tzavela’nın büyük heyecanı adeta gözlerine yansıması dikkatlerden kaçmazken, Tzavela, Çınarlı Cami ve Taksiyaris Kilisesinde de incelemelerde bulundu. Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Hatice Arga'nın da bulunduğu Tzavela ziyaretinde her iki taraf da birbirlerine karşılıklı hediyeler sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile