Nilüfer 22. Uluslararasi Spor Senlikleri Basliyor

Nilüfer 22. Uluslararasi Spor Senlikleri Basliyor

Bursa Büyüksehir Belediye Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi tarafindan düzenlenen Nilüfer 22. Uluslararasi Spor Senlikleri’nin açilis törenine katildi. Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda gerçeklesen törende konusan Baskan Mustafa Bozbey, Spor Senlikleri’nin Nilüfer’de yasayan tüm vatandaslarin sahiplenmesiyle sürdürülebilir hale geldigini söyledi.

Nilüfer Kaymakamligi himayelerinde, Nilüfer Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi isbirligi ile 2001 yilindan bu yana gerçeklestirilen Nilüfer Uluslararasi Spor Senlikleri’nin açilis töreni Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda yapildi.Törene, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir’in yani sira Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç, Karacabey Belediye Baskani Fatih Karabati, Nilüfer Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Altinok, Bursaspor Kulüp Baskani Sinan Bür, CHP Nilüfer Ilçe Baskani Özgür Sahin, CHP il ve ilçe teskilatlari yöneticileri, meclis üyeleri, ögretmenler, ögrenciler ve çok sayida vatandas katildi.

“Nilüferliler sahip çikti”

Etkinligin açilis töreninde konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Nilüfer Uluslararasi Spor Senlikleri’nin bugüne kadar süregelmesinde emegi olanlara tesekkür etti. Etkinligi tüm Nilüfer tarafindan sahiplendiginin altini çizen Baskan Bozbey, “24 yil önce baslattigimiz, ‘Sporun Kenti Nilüfer’ kimligini oturtma adina baslattigimiz Spor Senlikleri aileler tarafindan, gençler tarafindan tüm Nilüferliler tarafindan sahiplendi ve sürdürülebilir hale geldi. Onun için tüm Nilüferlilere, çocuklarina, gençlerine, kadinlarina ayri ayri yürekten tesekkür ediyorum. Sizleri kutluyorum. En önemlisi baslayan bir etkinligi sürdürülebilir olmasidir. Siz bu etkinligi sürdürülebilir hale getirdiniz. Yurt disindan gelen konuklarimiz hem bizim kültürümüzü taniyacaklar hem de bizim gençlerimizle bir araya gelerek dostluk baglari kurulmus olacak. Milli Egitim Müdürlügümüz, ögretmenlerimiz yillarca bu projeye destek verdiler ve Spor Senlikleri uluslararasi bir düzeyde gerçeklesiyor. Emegi, katkisi olan herkese tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

“Akli hür, vicdani hür nesiller yetistirmek istiyoruz”

Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir’de etkinlik süresinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ve 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami gibi iki önemli günü kapsadigini hatirlatarak, “Uluslararasi Spor Senlikleri’nin bu yil 22’incisini düzenlemenin heyecani içindeyiz. Biz saglikli, akli hür, vicdani hür nesiller yetistirmek istiyoruz. Atatürk gençligine yakisir bir centilmenlik ruhuyla, çocuklarimizi hem sporla, hem dayanisma ve kardeslik duygulariyla bulusturmak istiyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayrami ile 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni da senlikler çerçevesinde, Atatürk’ün emanetini devralan çocuk ve gençlerimizle birlikte kutlayacagiz. Bu dev organizasyonun gerçeklesmesinde emek harcayan herkese, özellikle gönüllülük esasiyla senliklerde yer alan ögretmenlerimize ve ögrencilerimizin ailelerine de yürekten tesekkür ediyorum” diye konustu.

Sadi Özdemir ayrica senliklerin pandemi döneminde ve geçen yil ülkemizde yasanan deprem felaketleri sebebiyle yapilmadigini hatirlatti.

Nilüfer Ilçe Mili Egitim Müdürü Mehmet Altinok ise “Kurumsallasmis bir senlige sahibiz. Güzellikler paylastikça çogalir. Umarim bundan sonra tüm Bursa’nin destegiyle spor senliklerini daha etkin, daha verimli sekilde yapariz. Bu senlikler ögrencilerimizin basarilarina önemli yönde katki yapacaktir, buna yürekten inaniyorum” dedi.

“Sporun pesini hiç birakmayacagiz”

Nilüfer 22. Uluslararasi Spor Senliklerinin açilis töreni sunuculugunu yapan Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Baskani Özlem Yilmaz ve Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Gönüllüsü Arda Yildirim’da, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk!ün ülkesinde ‘Beden Egitimi’ dersini zorunlu kilan ilk lider oldugunu hatirlatirken “ Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecegi olarak Atamiza söz veriyoruz. Sporun pesini hiç birakmayacagiz. Ülkemizi hep ileriye tasiyacagiz. Ay-yildizli bayragimizi hep gururla dalgalandiracagiz” diye konustular.

Konusmalarin ardindan 22. Nilüfer Uluslararasi Spor Senlikleri açilis töreni minik sporcularin brans ve dans gösterileriyle devam etti.

20 Nisan-20 Mayis tarihleri arasinda sürecek spor senliklerine Nilüfer ilçesinde egitim gören ögrenciler 24 bransta spor etkinliklerine katilarak sporla iç içe günler yasayacak. Nilüferli ögrencilerin yani sira Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Almanya, Polonya ve Kosova’daki ve Türkiye’nin farkli illerindeki kardes sehirlerden de ögrenciler farkli branslarda senliklerde yer alarak kültürlerin bulusmasina aracilik edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile