Nilüfer Arama Kurtarma Ekibine Katilim Talebi Artti

Nilüfer Arama Kurtarma Ekibine Katilim Talebi Artti

Deprem sonrasindaki çalismalari ile dikkatleri üzerine çeken Nilüfer Arama Kurtarma ekibinde yer almak isteyenlerin sayisi son dönemde artti. NAK ekibine katilmak isteyenlerin basvurusu üzerine yapilan toplantida 300’ü askin gönüllü yer aldi. Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de toplantiya katilarak gönüllülere destek verdi.

Türkiye’de 10 ili vuran Kahramanmaras depreminin ardindan kurtarma ekiplerinin önemi de bir kez daha gözler önüne serildi. Günlerce ekranlardan, kurtarma ekiplerinin enkaz altindaki vatandaslari hayata tutunmalarina tanik olan çok sayida Bursali gönüllü de Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekibi ile irtibat kurarak çalismalarinda yer almak istedigini iletti. Yogun talep üzerine, NAK ekibi ile gönüllüler, Nilüfer Ilçe Afet ve Acil Durum Merkezi’nde bulustu. Bu bulusmaya NAK ekibine her zaman destek veren Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ile Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Sibel Özer de katildi.

300’ü askin gönüllünün katildigi toplantida NAK’in çalismalari paylasildi, üyelik ve egitim süreçleri ele alindi.

Toplantiya katilanlara, gönüllülük gerektiren böyle bir çalismada yer almak istedikleri için tesekkür eden Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, kurtarma ekiplerinin önemini bütün ülkenin bir kez daha yasayarak ögrendigine dikkat çekti. NAK ekibinin de depremin hemen ardindan hizla bölgeye giderek günlerce çalismalarda yer aldigini hatirlatan Baskan Erdem, “NAK, 22 vatandasimizi enkaz altindan sag olarak çikardi. Emeklerine, yüreklerine saglik. Her felakette görev alarak basarili çalismalara imza atiyorlar. Arama kurtarmanin bu tür felaket anlarinda ne kadar önemli oldugunu bir kez daha gördük” dedi.

Gönüllülükle çalisan bu ekipte yer almak isteyenlerin örnek bir davranis sergiledigini belirten Baskan Erdem, “Bu gerçekten çok güzel bir davranis. Alinacak egitimlerin ardindan kurtarma çalismalarina katilacaksiniz. Biz önlem almazsak bu tür felaketlerle her zaman karsilasacagiz. Aklin ve bilimin öngördügü sekilde çalisacagiz ve önlemlerimizi alacagiz. Umarim yasananlardan ders çikarir, bu tür acilari bir daha yasamayiz” dedi.

NAK Kurucu Baskani Fatih Isik da, kurtarma ekibine yogun ilginin memnuniyet verici oldugunu belirterek, üyelik ve egitim süreçleri hakkinda bilgi verdi. Son olarak katildiklari Kahramanmaras depreminde yasadiklarindan da örnekler veren Isik, 2004 yilindan bu yana faaliyetler yürüten NAK hakkinda bilgi verdi. Fatih Isik, “Yilda 20 ile 40 arasinda arama ve kurtarma operasyonuna katilan ve insanlarin hayatina dokunan bir dernegiz. Biz gereken egitimleri alip insanlarin hayatina dokunuyoruz. Insanlarin kaçtigi ortamlarda gönüllü olarak yer alarak insanlarin hayatini kurtariyoruz. Sadece deprem degil birçok alanda egitim veriyoruz. Sel, yangin, deprem, gibi birçok afette operasyonlara katiliyoruz. Gönüllü olarak katilan herkesin bizim çalismalarimizda yeri var. Yaptigimiz isi imece olarak adlandirip insanlarin hayatini elimizden geldigince kurtariyoruz. Uzun bir sürecimiz var. Göstermis oldugunuz duyarliliga dernegimiz ve ekip arkadaslarim adina tesekkür ederim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile