Nilüfer'de 19 Mayis Bayrami Coskusu

Nilüfer'de 19 Mayis Bayrami Coskusu

Bursa’nin Nilüfer ilçesinde 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami coskuyla kutlandi. Nilüfer Belediyesi’nin binlerce Bursali’nin katilimiyla FSM Bulvari’nda baslayip, Nilüfer Cumhuriyet Meydani’nda son bulan yürüyüsünün ardindan sevilen sanatçi Ceza konser verdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak milli mücadeleyi baslattigi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bagimsizlik atesinin yandigi gün olan 19 Mayis, 105. yilinda Nilüfer’de büyük bir gururla kutlandi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dogum günüm” dedigi ve gençlere armagan ettigi bu günün 105. yilinda Nilüfer Belediyesi, binlerce Bursali’nin katilimiyla yürüyüs düzenledi.

FSM Bulvari’ndan baslayan yürüyüse katilanlar, ellerinde bayraklarla Nilüfer Cumhuriyet Meydani’na kadar marslar esliginde yürüdü.

CHP Bursa Il Baskani Nihat Yesiltas, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayisoglu, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir ile esi Nuray Özdemir, Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin ile CHP Nilüfer Ilçe Baskani Özgür Sahin de gençlerin bu kutlu yürüyüsüne eslik etti.

Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, yürüyüsün ardindan esi Nuray Özdemir ile birlikte Nilüfer Cumhuriyet Meydani’nda kurulan sahneye çikarak, alani dolduran gençleri selamladi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan gençlere seslenen Baskan Sadi Özdemir, “Cumhuriyetine sahip çikan gençlerimizle burada olmak çok güzel. Isil isil, piril piril gençlerimizle bayramimizi kutlamak ne büyük mutluluk. Sizin coskunuzu görmek, gelecege dair umut veriyor” dedi.

105 yildir yanan kurtulus mesalesinin, gençlerle birlikte sonsuza dek yanmaya devam edecegini söyleyen Baskan Sadi Özdemir, gençlerin bu önemli bayramini kutladi.

Atatürk’ün ülkeyi gençlere emanet ettigini vurgulayan Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, “Hep birlikte onun izinde, onun verdigi güçle, umutla demokrasimize sahip çikacagiz. Gelecegimize sahip çikacagiz. Ay yildizli bayragimizi hep önde tutarak, vatan sevgisini yüregimizde duyarak, gelecegimiz için birlikte yürüyecegiz” seklinde konustu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” hayalini gençlerin gerçeklestirecegine inandigini belirten Baskan Sadi Özdemir, konusmasini su sözlerle tamamladi:

“Bu mutlu günde bir kez daha söylüyoruz ki, size inancimiz çok, umudumuz diri. Demokrasiye, özgürlüge, barisa ve gelecege olan inancimiz tam. Simdi sesimizi her zamankinden gür ve yüksek çikarmanin zamani. Simdi gelecegimize sahip çikma zamani. Sizlere inaniyoruz, güveniyoruz ve çok seviyoruz. Bayraminiz kutlu olsun.”

Gecede sahneye çikan Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Es Baskanlari Yagmur Akin ile Çagri Önal da yaptigi konusmada gençlerin yasadiklari sorunlara degindi.

Konusmalarin ardindan ünlü rapçi Ceza’nin sahneye çikmasiyla cosku doruga tirmandi. “Fark Var”, “Sus Pus” , gibi dillerden düsmeyen ve son albümlerinden sarkilar seslendiren Ceza’ya, gençler de eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile