Nilüfer'de 23 Nisan Coskusu Doyasiya Yasandi

Nilüfer'de 23 Nisan Coskusu Doyasiya Yasandi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Nilüfer’de senlik havasinda kutlandi. Nilüfer Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen kutlamalarda, çocuklar bayram sevincini doyasiya yasadi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulusunun 103. yil dönümü olan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Nilüfer’de renkli kutlamalara sahne oldu. Çocuklara armagan edilen tek bayram olan 23 Nisan Çocuk Bayrami’nda Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydani’nda renkli etkinlikler düzenlendi.

23 Nisan Çocuk Bayrami kutlamalari çelenk töreni ile basladi.

Belediye Baskani Turgay Erdem’in esi Zeynep Terzioglu Erdem ile birlikte katildigi çelenk törenine CHP Bursa Il Baskani Turgut Özkan, CHP Nilüfer Ilçe Baskani Firat Yilmaz, CHP Bursa Milletvekili adayi Kayihan Pala, diger siyasi parti temsilcileri ile çok sayida sivil toplum örgütü temsilcisi katildi.

Tüm Türkiye’nin bayramini kutlayan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Atatürk’ün çocuklari sevdigi ve onlara güvendigi için bu bayrami armagan ettigini vurgulayarak, “Çünkü sizler bu ülkenin gelecegisiniz” dedi.

Bugünün Türkiye Cumhuriyetinin her vatandasi için çok önemli bir gün oldugunu söyleyen Baskan Erdem söyle devam etti: “Türk halkinin egemenligini ilan ettigi günün ve Meclisimizin kurulusunun üzerinden tam 103 yil geçmis. Bu o kadar büyük bir deger ki, kiymetini her firsatta vurgulamak gerek. Biz yetiskinlerin gelecek kusaklara birakabilecegimiz en degerli miras özgür bir ülkedir. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin verdigi kurtulus mücadelesi, iste bunun için, özgür bir ülke içindi. Bugün bagimsiz bir ülkede yasayabiliyorsak, bunu özgürlük ugruna hayatini feda edenlere borçluyuz.”

Çelenk sunma töreninin ardindan Nilüfer Cumhuriyet Meydani’nda çocuklar için birbirinden keyifli etkinlikler yapildi. Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinden Yasemin Arslan ile Yigit Aykolayci’nin sundugu kutlumalar Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Baskani Özlem Yilmaz’in konusmasi ile basladi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulusunun 103. yil dönümünde daha çok kenetlenmek gerektigini söyleyen Özlem Yilmaz, “Çocuk Meclisi olarak bütün yetkililere sesleniyoruz çok çalisin, bizim için çalisin. Bizler Ata’mizin da dedigi gibi gelecegin gülü, yildiz ve ikbal isigiyiz” dedi.

Bu yil 23 Nisan senliginde burukluk yasadiklarini söyleyen Yilmaz, “Ülkemizde yasanan büyük deprem hepimizi derinden üzdü. Depremden etkilenen arkadaslarimizin yaralarini sarmak için Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi olarak her zaman yanlarindayiz” diyerek, deprem bölgesindeki yasitlarina da mesaj yolladi.

Konusmalarin ardindan Nilüfer Bando’nun müzikleriyle senlenen alanda çocuklar hem gösterileri izledi, hem de çesitli atölyelerde egitmenler esliginde etkinlik yapti. Etkinliklere, Bursa’ya gelen depremzede ailelerin çocuklari da katildi.

Sahnede Nilüfer Çocuk Korusu 23 Nisan sarkilarini seslendirirken, alanda da Maske Kolaj, Ritim, Bilim, El Ele Oyun, Düs Bahçesi, Geometri Baski, Oyuncak Dikim, Sokak Oyunlari, Sapka Yapimi, Origami ile Yüz ve Parmak Boyama Atölyesi çocuklarla bulustu. Atölyelerde yasitlari ile etkinlik yapan çocuklar, kurulan oyun alanlarinda da doyasiya eglendi. Sihirbaz gösterileri ile eglenceli anlar yasayan çocuklar zumba gösterisi ve Nilüfer Halk Danslari Çocuk Grubu’nun gösterisini de keyifle izledi. Alanda yer alan tahta bacak, palyaço ve jonglör de çocuklarin bayram keyfine renk katti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile