Nilüfer'de Caz Zamani

Nilüfer'de Caz Zamani

Nilüfer 7. Caz Festivali, müzigin güçlü isimlerinin sahne aldigi muhtesem bir geceyle basladi. Gecede Ferit Odman Quintet albümlerindeki eserlere yer verirken, Nükhet Duru ve POW Trio da, caz müzik tutkunlarina yildizlarin altinda harika bir aksam yasatti.

Nilüfer’de caz mevsimi basladi.

Nilüfer Belediyesi’nin bu yil 7’ncisini gerçeklestirdigi Nilüfer Caz Festivali, müzigin güçlü isimlerinin yer aldigi konserle basladi.

Balat Atatürk Ormani’ndaki konseri Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de esi Zeynep Terzioglu Erdem ile birlikte izledi.

Nilüfer 7. Caz Festivali, katilimcilarina açik havada, yildizlarin altinda müzigin tinilariyla keyifli bir gece yasatti. Müzik tutkunlarinin konser alanini doldurdugu gecede ilk olarak, Türkiye’de caz davulunun öncülerinden biri olan Bursali sanatçi Ferit Odman sahne aldi. Baris Dogukan Yazici, Engin Recepogullari, Uraz Kivaner, Kagan Yildiz’in da yer aldigi Ferit Odman Quintet, müzik dolu gecede albümlerinden seçkilere yer verdi. Performanslariyla konseri izleyenlere harika bir gece yasatan Ferit Odman Quintet, caz tutkunlarindan alkis aldi. Müzikal hayatinin Bursa’da basladigini belirten Ferit Odman, Nilüfer Belediyesi’nin caz müzige verdigi destegin sevindirici oldugunu, festivalde yer almaktan dolayi mutlu oldugunu söyledi.



Gecenin ikinci bölümünde ise, Türkiye’de popüler müzigin en güçlü seslerinden olan Nükhet Duru, POW Trio ile ayni sahneyi paylasti. Caz müzik sahnesinin önemli isimlerinden Volkan Öktem, Tulug Tirpan ve Eylem Pelit’in olusturdugu POW Trio ile birlikte sahneye çikan Nükhet Duru, albümlerinde yer alan “Beni Benimle Birak”, “Iyi Oldu Gelmedigin”, “Sevda” gibi sarkilarin yani sira, türkülere de caz yorumu katti. “Uzun Ince Bir Yoldayim”, “Benim Sadik Yarim Kara Topraktir”, “Yüksek Yüksek Tepelere”, “Vardar Ovasi” gibi türküleri caz formunda seslendiren Nükhet Duru, samimi sahne performansiyla da keyifli anlar yasatti. Piyanoda Tulug Tirpan, davulda Volkan Öktem ve bas gitarda Eylem Pelit de, performanslariyla izleyenleri hayran birakti.

Konserlerin sonunda sahneye çikan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, sanatçilara tesekkür etti. Bursa’yi Nilüfer Caz Festivali ile bulusturmaktan dolayi mutluluk duyduklarini belirten Baskan Erdem, “3 Temmuz tarihine kadar kimi zaman göl kiyisinda, kimi zaman çilek tarlalarinda yani hep doganin kucaginda müzikle ruhumuzu arindiracagiz” diyerek herkesi Nilüfer 7. Caz Festivali’ne davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile