Nilüfer'de Hidirellez Coskusu

Nilüfer'de Hidirellez Coskusu

Nilüfer’de baharin müjdecisi hidirillez, renkli etkinliklerle kutlandi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi Görükle Hidirellez Senligi’ne katilan yüzlerce vatandas, hidirellez geleneklerini yasayarak bahara “merhaba” dedi.

Baharin gelisi olarak kabul edilen hidirellez, Nilüfer’de çok sayida vatandasin katildigi renkli senlikle kutlandi. Nilüfer Belediyesi’nin Görükle Kadin Dayanisma Kalkindirma ve Kültür Dernegi, Görükle Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (GÖRSIAD) ve Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanisma Dernegi is birligiyle düzenledigi 12. Geleneksel Görükle Hidirellez Senligi’ne vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Görükle Meydani’nda bulusan coskulu kalabalik, davul, zurna esliginde halaylar çekip, kortej esliginde Motor Meseler Parki’na yürüdü.

Hidirellezin bollugun ve bereketin simgesi, baharin müjdecisi oldugunu söyleyen Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir de, hidirellez kutlamalarinin Nilüfer’de artik geleneksellestigini ifade etti.

Özdemir, “Bizim dilegimiz de dayanismanin büyümesi, iyiliklerin herkese ulasmasi, adaletin ve esitligin saglanmasi; daha demokratik, daha özgür bir toplum. Içinizdeki yasama inadi hiç dinmesin, umutlariniz hep canli kalsin. Hepinizin evine, yurduna Hizir ugrasin. Bolluk bereket gelsin” sözleriyle tamamladi.

Çesitli aktivitelerin yer aldigi etkinlikte, senlige katilanlar atesten atlayarak hidirellezin ritüellerinden birini de gerçeklestirdi.

Çok sayida standin açildigi Görükle Hidirellez Senligi’nde geleneksel sokak oyunlari, yüz boyama ve çiçekten taç yapma atölyeleri de gerçeklesti. Nilüfer Makam Toplulugu’nun Hidirellez Sesleri Konseri de programa renk katti. Sarkilarla keyifli anlarin yasandigi programda katilimcilar, nese içinde bir gün geçirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile