Nilüfer'de Kaçak Yapiyla Mücadelede Ortak Mesaj

Nilüfer'de Kaçak Yapiyla Mücadelede Ortak Mesaj

Nilüfer Ilçe Kaymakami Murat Süzen, Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir’i ziyaret etti. Kaçak yapiyla mücadelenin gündeme geldigi ziyaretteki ortak mesaj, “Kaçak yapilarla mücadelede üst düzey is birligi ve etkin mücadele” oldu.

Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, Nilüfer Ilçe Kaymakami Murat Süzen’i, Halk Evi’ndeki makaminda agirladi. Nilüfer Ilçe Jandarma Komutani Erdal Aktas, Nilüfer Ilçe Emniyet Müdür Vekili Duran Okan, Nilüfer Belediye Baskan Yardimcilari Mahmut Demiröz, Serpil Altun, Okan Sahin ve Tezcan Öztürk’ün de yer aldigi ziyaretin ana gündem maddesi kaçak yapiyla mücadele oldu. Kaymakam Murat Süzen ile Baskan Sadi Özdemir, Nilüfer’de tarim alanlarini talan eden kaçak yapilara karsi is birliginin etkin bir sekilde sürecegi mesajini verdi. Bu konuda destek vermeye 7 gün 24 saat hazir olduklarini vurgulayan Nilüfer Ilçe Kaymakami Murat Süzen, “Tarim arazilerine olan isgalin önlenmesi konusunda is birligini en üst düzeyde sürdürelim. Bursa Valimiz Sayin Mahmut Demirtas da, Toprak Koruma Kanunu’nun uygulanmasi yönünde yogun çalismalari var. Kaçak yapiyla mücadelede yüksek koordinasyon ve kararli bir durusla çalisacagiz” diye konustu.

Kent turizmine de deginen Kaymakam Süzen, Gölyazi, Fadilli ve Ayvaköy’de yapilacak düzenlemelerle bölgenin, turizmden hak ettigi degeri alacagini belirtti.

Kaymakam Murat Süzen, “Gölyazi ve çevresini gündemimize almaliyiz. Bu alanda birçok kurum isin içinde yer aliyor. Gölyazi için bir yasa degisikligine ihtiyaç var. Bu, gerçeklestikten sonra hep beraber üzerimize düseni yaparak, ortak akilla Gölyazi’yi ve çevresini sahlandirabiliriz” dedi.

’Bu kenti korumaliyiz’

Nilüfer’de tarim arazilerine bir çivi bile çakilmamasi için üzerine düseni yapmaya hazir oldugunu vurgulayan Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir de, “Ortak bakis açisi ve is birligiyle bu kenti korumaliyiz” ifadelerini kullandi.

Nilüfer’de tarimi ayaga kaldiracak çalismalar yapacaklarini söyleyen Baskan Sadi Özdemir, “Çiftçilerimize getirisi yüksek alternatif ürünler sunacagiz. Kentten köye göçü saglamayi hedefliyoruz. Bursa’da yeni bir sanayi bölgesine izin verilmemeli. Bu, Bursa’nin sonu olur. Her seyi Marmara’ya yigmak yanlis. Sanayi, Anadolu’nun çesitli kentlerine götürülmeli” seklinde konustu.

Baskan Sadi Özdemir, Gölyazi, Fadilli ve Ayvaköy arasinda alternatif turizm destinasyonu olusturuldugu taktirde, bölgenin turizmden önemli gelir elde edecegini, bu yöndeki çalismalarinin devam ettigini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile