Nilüfer'den Manavgat'a Dayanisma Eli

Nilüfer'den Manavgat'a Dayanisma Eli

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi, Antalya’nin Manavgat ilçesinde çikan ve hizla büyüyerek

yerlesim yerlerini etkisi altina alan yangin felaketinde zarar gören vatandaslar için dayanisma

kampanyasi baslatti. Kampanyada toplanan binlerce insani yardim malzemeleri, Antalya ve Manavgat’a iletilmek üzere yola çikti.

Antalya’nin Manavgat ilçesinde üç gün önce baslayan ve farkli noktalardan kisa sürede hizla yayilarak çok büyük bir alanda etkili olan orman yangini, yerlesim yerlerini de etkisi altina alarak binlerce canliya büyük zarar verdi. Nilüfer Belediyesi, büyük yanginda alevler arasinda kalarak zarar gören vatandaslarin acil ihtiyaçlarina destek olmak için hemen harekete geçerek, Nilüfer Kent Konseyi is birligiyle dayanisma kampanyasi baslatti. Sosyal medyada duyurusu yapilan kampanyaya destek olmak isteyen Nilüferliler, ihtiyaç listesinde belirtilen ürünleri, Nilüfer Kent Konseyi’ne ulastirdi.

Kampanya sayesinde kisa sürede çok sayida çocuk mamasi, çocuk bezi, islak mendil, dezenfektan, bebek bisküvisi ve pastörize süt, kullanilmamis çocuk kiyafetleri, kuru gida maddeleri, kadin hijyen malzemeleri gibi ürünler toplandi. Destekte bulunan bazi vatandaslar, felaketi yasayanlarin yaninda olduklarini belirten notlari da yardim kolilerine ekledi. Vatandaslardan gelen iki kamyon dolusu insani yardim ve hijyen malzemeleri, Antalya ve Manavgat’taki yanginlarda zarar gören vatandaslara

ulastirilmak üzere vakit kaybetmeden yola çikti.

Nilüfer Kent Konseyi’ni ziyaret ederek gönüllülerin ve yardimsever vatandaslarin yaninda olan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, birçok noktada çikan orman yanginlarinin Türkiye’yi derinden üzdügünü belirtti.

Antalya’nin Manavgat ilçesinde çikan yanginin ardindan bölge halkina destek olmak için yardim kampanyasi baslattiklarini ifade eden Baskan Erdem, “Nilüfer’den Manavgat’a dayanisma eli uzatiyoruz. Kalbimiz Antalya’da atiyor. Kampanyada toplanan malzemeler, ihtiyaç sahiplerine ulastirilacak. Yeni bir destek kampanyasi yapmayi planliyoruz. Nilüfer dâhil bütün Türkiye’nin felaketten etkilenen vatandaslarimiza destek olmak için seferber olacagina inaniyorum” dedi.



Nilüfer Belediyesi’nin sosyal medya hesabi üzerinden yapilan canli yayina katilan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz kampanya hakkinda detaylari açiklarken, Antalya Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Baskani Güven Ulutekin de, yangin bölgesinde yasanan durumu ve ihtiyaç duyulan malzemeleri paylasti. Yardim kampanyasi için Nilüfer Belediyesi’ne tesekkür eden Antalya Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Baskani Güven Ulutekin, nakdi yardim kabul etmediklerini vurguladi. Yanginin henüz kontrol altina alinamadigini belirten Ulutekin, “Suan çalismalar devam ediyor. Cigerlerimiz yaniyor. Dogada yasayan tüm canlilarimiz magdur durumda.

Acil olarak su, ayran ve bozulmayacak gida maddeleri, insani yardima ihtiyacimiz var. Insanlar can derdinde ve evlerine giremiyorlar” diye konustu.



“Mesafeler uzak ama dayanisma çok yakin” diyerek yardim kampanyasi baslattiklarini belirten Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz de, “Nilüfer’de üzülmeye zaman yok, hemen dayanisma vakti dedik. Antalya ve Manavgat belediyeleri ve kent konseyleri ile sürekli iletisim içindeyiz. Insanlarin, canlilarin, doganin yardimina kosmaliyiz. Bunu da ancak dayanisma ile yapariz diye düsünüyoruz. Yüreklerimiz, orada ormanlarla yaniyor. Hizlica bir yardimlasma baslattik. Bu yardim kampanyasinin devami gelecek. Nilüferliler yogun bir sekilde destek oluyor. Biz de Nilüfer Kent Konseyi olarak Nilüferliler’e bir lojistik destegi sagliyoruz” ifadelerini kullandi. Öncelikli olarak çocuklara ve kadinlara destek olma çabasi içinde olduklarini dile getiren Karagöz, “Bunun için sevkiyat ve depolamada sorun olmayacak ürünler gerekiyor. Nilüferliler, bu konuda büyük bir

duyarlilik gösterdi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile