Nilüfer'in Müzelerinde Kültür Ve Tarih Yolculugu

Nilüfer'in Müzelerinde Kültür Ve Tarih Yolculugu

Nilüfer Belediyesi’nin edebiyat, fotograf ve müzik alanlarinda tarihe isik tutan müzeleri ilgi görüyor. Müzeleri rehber esliginde gezerek detayli bilgiler alan ziyaretçiler, yüzlerce materyal ve enstrümani da yakindan tanima firsati buluyor.

Nilüfer Belediyesi’nin sehir kültürüne kazandirdigi Edebiyat Müzesi, Nilüfer Fotograf Müzesi ve Dr. Hüseyin Parkan Sanlikol Müzik Enstrümanlari Müzesi, ziyaretçileri agirlamaya devam ediyor. Sanatseverlerin yani sira sivil toplum kuruluslari ile ögrenci gruplarinin büyük ilgi gösterdigi müzeler, ziyaretçilerini zengin bir koleksiyonla karsiliyor.

Nilüfer Belediyesi, her ayin üçüncü sali günü düzenledigi “Müzede Bir Sali” programi da sanatseverlere müzeleri rehber esliginde gezme firsati sunuyor. Müze turuna önceden kayit yaptirarak katilanlar, Nilüfer Fotograf Müzesi’ni, Edebiyat Müzesi’ni ve yeni açilan Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlikol Müzik Enstrümanlari Müzesi’ni rehber esliginde gezme firsati buluyor.

Açildigi günden bu yana ödüllere deger görülen, 200’e yakin yazar ve sairin kitap eskizleri, daktilolari kisisel esyalari ile zengin bir bellege sahip olan Edebiyat Müzesi ziyaretçilerin büyük ilgisini görürken, fotograf sanatinin tarihten günümüze kadar geçirdigi asamalarin öyküsü, Türk fotografi ve sanatçilari, Bursa’nin fotograf degerlerinin görsel ve isitsel anlatimi, körüklü fotograf makineleri, flashlar, negatiflerin sergilendigi Nilüfer Fotograf Müzesi de fotograf sanati hakkinda degerli bilgiler edinmelerini sagliyor.

Geçen agustos ayinda izlenime açilan, dünyanin dört bir yanindan ve bütün kitalari temsil eden 300’e yakin enstrümana sahip Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlikol Müzik Enstrümanlari Müzesi de büyük ilgi görüyor. Müzeyi rehber esliginde gezerek müze koleksiyonlarina dair ilham verici bilgiler edinen sanatseverler, sergilenen eserlerin hikâyelerini ögrenerek farkli bir tecrübe yasiyor.

Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yasam Destek Merkezi katilimcilari da, Dr. Hüseyin Parkan Sanlikol Müzik Enstrümanlari Müzesi’ni ziyaret etti. Bizim Ev katilimcilari, dünyanin dört bir yanindan ve tüm kitalari temsil eden 300’e yakin enstrümanin yer aldigi, müzede kültür yolculuguna çikti. Engelliler ilk olarak ukulele, cura, klasik gitar, duduk, kalimba gibi enstrümanlari tarihiyle birlikte yakindan taniyarak, bu enstrümanlari deneme firsati buldu. Engelliler daha sonra 13 adadan olusan ve müzikal bir cografya sunan müzede rehber esliginde gezdi. Sasando, koto, erhu, adungu, gikendi, berimbau gibi enstrümanlari ilk kez gören Bizim Ev katilimcilari, dünyada var olan müzik enstrümanlari ve müzikal geleneklere dair de bilgiler edindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile