Nilüfer Kadin Korosu Bulgaristan Yolcusu

Nilüfer Kadin Korosu Bulgaristan Yolcusu

Türkiye’de tüm konserlerini sosyal projeler yararina veren Bursa Nilüfer Kadin Korosu Türk kültürü ve Türk müzigini yurtdisinda da tanitmaya devam ediyor. Ekip, önümüzdeki günlerde Bulgaristan’da bir konser verecek.

Daha önce davet edildigi ,Yunanistan,Bulgaristan,Makedonya,Hollanda,Italya,Letonya,Portekiz ve Kibris olmak üzere 8 ülkede konserler veren koro, 178 ve 179.konserlerini davet edildigi Bulgaristan’da ikinci kez giderek verecek. Bulgaristan Targovhiste Belediyesi tarafindan düzenlenen korolar festivaline Türkiye’den davet edilen tek koro olarak 2 konser verecek olan koro ,ayrica dünyanin farkli ülkelerinden gelen diger korolarla birlikte ortak bir sarki da seslendirecek.

Koro Sefi Dr.Aysel Gürel; "Bulgaristan Targovhiste Belediyesi’nin davetlisi olarak gidecek olmaktan çok mutluyuz. Türk kültürü,Türk müzigi ve Türk kadinini tanitiyor olmaktan büyük gurur duyuyor ve bu tanitimlari ülkemiz için büyük bir hizmet olarak görüyoruz.Yurtiçi ve yurtdisinda talep görmemiz sanirim koromuzun farkliligindan kaynaklaniyor. Bu farklilik için de büyük emekler harciyoruz.Bu emeklerin karsiligi da böyle görüyor olmaktan mutluyuz. Amacimiz,daha gidemedigimiz diger ülkelerde de konserler verip,ülkemizin tanitimina katki saglamak. Bursa’dan Bulgaristan’a ulasim destegi saglayan Bursa Nilüfer Belediyesi’ne de çok tesekkür ediyoruz"dedi.

Bulgaristan’dan 6 haziran da dönecek olan koro 19 Haziran da da, Bursa,’nin Yenisehir ilçesinde Yenisehir Yardimsevenler Dernegi yararina konser verecek

Kadin Korosu depremzedeler yararina da çesitli etkinlikler düzenlemisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile