Nilüfer Kent Konseyi'nde Genel Kurul Heyecani

Nilüfer Kent Konseyi'nde Genel Kurul Heyecani

Nilüfer Kent Konseyi 20. Olagan Genel Kurul Toplantisi Nilüfer Belediyesi Nikahevi’nde gerçeklestirildi. Genel kurulda Kent Konseyi yönetiminde katilimciligi arttirmak ve mahalle komitelerinin etkisinin arttirilmasi amaciyla yürütme kuruluna yeni yedek üyeler ve mahalle komitesi temsilcisi eklenmesi kararlari alindi.

Nilüfer Kent Konseyi üyeleri 20.Olagan Genel Kurul Toplantisi için bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi Nikahevi’nde gerçeklestirilen genel kurulun divan baskanligini Türkiye Kent Konseyleri Platformu Dönem Baskani Ismail Kumru yürütürken, Nilüfer Kent Konseyi Baskani Neslihan Binbas ve Gençlik Meclisi Es Baskani Pinar Vatansever divanda yer aldi. Genel kurulun açilis konusmasi için söz alan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz dayanisma, katilimcilik, demokrasi, seffaflik, esitlik ve gönüllülük temasi içerikleriyle yenilenen Nilüfer Kent Konseyi logosunun tanitimini yapti. Karagöz’ün ardindan kürsüye gelen Nilüfer Kent Konseyi Baskani Neslihan Binbas ise konseyin dönem faaliyetleri hakkinda bildi verdi.

Genel kurul katilimcilari arasinda yer alan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, “Demokrasinin güçlendigi, katilimciligin giderek arttigi Nilüfer’de, Nilüfer Kent Konseyi, bu degerlere simdiye kadar çok önemli katkilar sundu. Bundan sonra da, “demokrasi kentini” yasama geçirmekte en önemli paydasimizin Nilüfer Kent Konseyi olacagina inaniyorum” dedi.

Türkiye’de örnek bir model olarak yillardir uygulanan mahalle komitelerinin önemine dikkat çeken Baskan Erdem, “Bugün gerçeklestirilen genel kurulda yapilacak yönerge degisikligiyle Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda mahalle komitesi temsilcisine de yer verilecek. Katilimcilik açisindan bu da çok önemli bir adim” diye konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan Dr. Inan Izci “Dayanikli ve dayanismaci kentler için Yeni nesil sivil katilim” basligi altinda bir sunum gerçeklestirdi. Izci sunumunda, mahallelerin dünya ile iliskisi üzerinden kent konseyleri ve mahalle komitelerinin dünyanin karsi karsiya kaldigi sosyo-ekonomik, kültürel, ekolojik sorunlarin çözümü ve sürdürülebilir kalkinma adina en önemli halkayi olusturdugunu ifade etti.

Genel kurulda Izci’nin sunumunun ardindan, Nilüfer Kent Konseyi Çalisma Yönergesi degisikligi için maddelerin oylanmasina geçildi. Kabul edilen degisiklikler sonunda kent konseyi yönetiminde katilimciligi arttirmak ve mahalle komitelerinin etkisinin arttirilmasi amaciyla yürütme kuruluna yeni yedek üyeler ve mahalle komitesi temsilcisi eklenmesi karari alindi.

Nilüfer Kent Konseyi seçimli genel kurulunun 23 Ekim Cumartesi günü gerçeklestirilecegi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile