Nilüfer Kütüphane Günleri'nde Cumhuriyet Ele Alinacak

Nilüfer Kütüphane Günleri'nde Cumhuriyet Ele Alinacak

Nilüfer Belediyesi’nin 21-28 Ekim tarihleri arasinda düzenleyecegi “Nilüfer Kütüphane Günleri”nde, 100. yilinda Cumhuriyet, geçmisi, bugünü ve gelecegiyle tartisilacak. Degerli isimlerin konuk olacagi etkinliklerde Cumhuriyet, sanattan edebiyata, medyadan siyasal yasama kadar çok yönlü olarak ele alinacak.

Yillardir kentte bilginin ve merakin pesinde okurlarina yeni ufuklar açmayi sürdüren Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlügü, kent kültürüne katki saglayan bulusmalarda da degerli isimleri vatandaslarla bulusturuyor. Bu önemli etkinliklerden biri olan Kütüphane Günleri bu yil “Cumhuriyet” basligi altinda düzenlenecek. 21-28 Ekim tarihleri arasinda Siir Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Üçevler Kütüphanesi, Akkiliç Kütüphanesi, Demirci Kütüphanesi ve Nâzim Hikmet Kültürevi’nde gerçeklestirilecek söylesi, sergi ve atölyelerde Cumhuriyet, sanattan edebiyata, medyadan siyasal yasama kadar çok yönlü olarak ele alinacak. Nilüfer Kütüphane Günleri’nde ilk etkinlik, 21 Ekim Cumartesi günü Siir Kütüphanesi’nde gerçeklestirilecek. Ayse Bugra’nin "Günümüz bazi sosyal politika sorunlarini düsünerek erken Cumhuriyet dönemine bakmak” konu basliginda yapacagi açilis konusmasinin ardindan, Fikret Adaman, Fikret Ilkiz ve Mehmet Alkan’in katilimiyla düzenlenecek söyleside Cumhuriyet’in tarihi, iktisadi ve hukuku konusulacak.

23 Ekim Cumartesi günü Çocuk Kütüphanesi’nde gerçeklestirilecek bulusmada Burcu Bahar “Cumhuriyet ve Atatürk” üzerine çocuklarla söylesirken, 24 Ekim Sali günü Üçevler Kütüphanesi’nde düzenlenecek atölyede de Murat Sevinç, “Anayasa ve Demokrasi’yi konu alacak. Ayni gün saat 19.00’da Akkiliç Kütüphanesi’nde gerçeklestirilecek “Cumhuriyet’in Düsünsel ve Siyasal Yasami” söylesisine de Emel Akal, Fatmagül Berktay, Mete Kaan Kaynar ve Tanil Bora konuk olacak.

Nilüfer Kütüphane Günleri çerçevesinde 25 Ekim Çarsamba günü Nazim Hikmet Kültürevi Balaban Salonu’nda Melek Özlem Sezer’in katilimiyla “Siir ve Özgürlük” atölyesi ile Ozan Kaplanoglu, Özlem Akarsu Çelik ve Ünsal Ünlü’nün konusmaci olarak yer alacagi “Cumhuriyet ve Yeni Medya” söylesisi gerçeklestirilecek.

26 Ekim Persembe günü saat 09.30’da Gülsah Güler ile “Cumhuriyet’in Çocuklari” atölyesi gerçeklestirilirken, saat 19.00’da Nâzim Hikmet Kültürevi Balaban Salonu’nda Mine Sögüt, Ömer Türkes ve Turgay Erdener’in katilimiyla “Cumhuriyet’in Sanati ve Edebiyati” konusulacak.

Nilüfer Kütüphane Günleri, 27 Ekim Cuma Günü de Gökçer Tahincioglu, Ömer Marda ve Ümit Kivanç’i agirlayacak. Söyleside, “Cumhuriyet’in Basin Hafizasi” konusulacak.

Cumhuriyet’i tüm yönleriyle derinlemesine ele alacak Nilüfer Kütüphane Günleri, son gününde de çok özel bir sergiye ev sahipligi yapacak. Yapi Kredi Kültür Sanat Yayincilik “Cumhuriyet’in ilk yili 29 Ekim 1923 - 29 Ekim 1924” sergisi seçkisi, Akkiliç Kütüphanesi’nde açilacak. Sergi açilisinin ardindan düzenlenecek “Cumhuriyet’in Gelecegi” baslikli söylesiye de Haluk Levent, Cem Say ve Özgür Mumcu katilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile