Sahipsiz sokak hayvanlarinin sahiplendirilmesi ve tedavisine yönelik yaptigi çalismalarla Türkiye’de örnek kurumlardan biri olan Nilüfer Belediyesi, bir yilda yaptigi 2 bine yakin kisirlastirmayla da adindan söz ettiriyor. Bugüne kadar sivil toplum örgütleri ve gönüllülerle de ortak çalismalar yapan Nilüfer Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, HEPAD ile yeni bir is birligine imza atti.
Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde imzalanan protokolle yapilacak is birligiyle sahipsiz hayvanlarin popülasyonunun kontrol altina alinmasi ve kisirlastirilmasi artirilacak. HEPAD ile yapilacak ortak çalismalari kapsayan protokole Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ile HEPAD Kurucusu Emre Demir imza atti.
Bugüne kadar verdikleri destek için HEPAD’a tesekkür eden Baskan Turgay Erdem, sahipsiz hayvanlarin bakimi ve popülasyon artisinin önlenmesinde sunulan katkilarin önemine dikkat çekti.
Dernek olarak yillardir gönüllülük esasina göre sahipsiz hayvanlara yönelik çalismalar yürüttüklerini söyleyen Emre Demir, Nilüfer Belediyesi ile yapilan is birligiyle daha etkin ve çözüm odakli adimlar atacaklarini ifade etti.
Son yillarda sokaklardaki hayvan popülasyonunun artmasinin, toplumu ciddi sekilde rahatsiz ettigini belirten Emre Demir, akilci çözümlerle soruna çare bulunulabilecegini dile getirdi.
Nilüfer Ve HEPAD'dan Sokak Hayvanlari Için Is Birligi
Nilüfer Belediyesi ve Her Eve Bir Pati Dernegi (HEPAD) arasinda imzalanan protokolle Nilüfer’de, daha çok sahipsiz hayvanin kisirlastirilarak, popülasyonun kontrol altina alinmasi saglanacak.



















