Nilüferli Bir Genç Daha Olimpiyatta Yarışacak

Nilüferli Bir Genç Daha Olimpiyatta Yarışacak

Bursa‘nın İnegöl ilçesinde, Özel Nilüfer Safvet İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Celal, 13–15 Mayıs 2011 tarihleri arasında Gürcistan‘da 36 ülkenin iştiraki ile yapılacak “5.Uluslararası İYİPO Genç Mucitler Proje Olimpiyatı”nda finale kaldı.

6. sınıf öğrencisi Celal Berkay Laçin’in “Lazer Ses Transferi” projesi, ABD, Romanya, Mısır, Ukrayna, Kazakistan gibi çeşitli ülkelerden seçilen 56 proje arasında yarışacak. Laçin, hazırladığı projeyle, Gürcistan’da düzenlenen Uluslararası Genç Mucitler Proje Yarışmasında finale kalarak, İnegöl ve Bursa’yı temsil etme hakkı kazandı.

Proje danışman öğretmeni Cafer Sezer, “Projemiz arada herhangi bir kablo olmadan lazer ışınları ile elektronik bir ses cihazından çıkan sesi istenilen yere aktarabiliyor. Geçen yıl aynı olimpiyatta “Virajlarda Güvenlik Sistemi” projesi ile dünya ikincisi olmuştuk. Bu yıl da Gürcistan’da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek ve başarıyla dönmeyi istiyoruz” dedi.

Okul Müdürü Bayram Yayla, “Olimpiyatlarda kazandığımız derecelere bir yenisini daha eklemek istiyoruz. Öğrencimiz güzel bir proje hazırladı. Geçen yıl ikinci olduğumuz bu yarışmada bu yıl birincilik istiyoruz. Gürcistan’daki bu yarışma aynı zamanda bir kültür paylaşımı da oluyor. Farklı yerlerden gelen öğrenciler kıyafetleri ve ülkelerine ait eşyalar ile geldikleri yerleri tanıtıyor. Biz de İnegöl ve Bursa’ya ait güzellikleri tanıtmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile