Nisantasi'nda Basörtülü Akademisyene Yumruklu Saldiri

Nisantasi'nda Basörtülü Akademisyene Yumruklu Saldiri

Istanbul Teknik Üniversitesi’nde akademisyen olan Nese Nur Akkaya, Nisantasi’nda bir parkta arkadasiyla oturdugu sirada, "Burada sizin gibileri istemiyoruz" diyen bir sahis tarafindan darp edildi. Sikayet üzerine gözaltina alinan saldirgan adli kontrolle serbest birakildi.

Istanbul Teknik Üniversitesi’nde (ITÜ) ögretim görevlisi olan Nese Nur Akkaya ve kiz arkadasi Nisantasi’nda parkta oturduklari sirada basörtüleri nedeniyle sözlü saldiriya ugradi. Edinilen bilgiye göre parkta arkadaslariyla beraber bulunan E.Ç. isimli sahis, "Burada ne isiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin baska yerlere, çok parkta oturmak istiyorsaniz, Gaziosmanpasa’ya gidip oturun" dedi.

Neye ugradigini sasiran Nese Nur Akkaya ve arkadaslari, "Rahatsiz oluyorsan, sen gidip baska bir yerde oturabilirsin" diyerek sahsa tepki gösterdi.

Akkaya’nin tepkisi üzerine saldirgan E.Ç. elindeki termos bardakla Nese Nur Akkaya’ya vurmaya basladi.

Talihsiz genç kiz aldigi art arda yumruk darbeleri nedeniyle yere yigilirken araya girmeye çalisan Akkaya’nin arkadasi da darbelerden nasibini aldi.

Çevredeki vatandaslar saldirgana engel olurken ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Hastaneye kaldirilan Nese Nur Akkaya darp raporu alarak sahistan sikayetçi oldu.

Gözaltina alinan sahsin ifade islemlerinin ardindan adli kontrol sartiyla serbest birakirken olaya iliskin baslatilan sorusturma sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile