Nıssan Pazar Payını Yuzde 23 Arttırdı

Otomotiv dünyasının büyük ilgi ile karşılandığı İstanbul Auto Show Fuarı'nın ardından Nissan Otomotiv A.Ş.'nin Ekim ayında pazar payı yüzde 2,1'e ulaştı.

Nissan Otomotiv A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu yaptığı açıklamada; "Auto Show fuarı öncesinde bayilere gidip karton Juke maketleri görenler bile aracı satın almak için sıraya girdiler. Fuar sırasında Türkiye lansmanını gerçekleştirdiğimiz Juke Auto Show fuarı sırasında da büyük ilgi ile karşılandı. Qashqai gibi segmentinde lider bir araçtan sonra ürün gamımıza eklenen Juke ile birlikte Ekim ayında toplam 1,507 adetlik satış rakamı ile yüzde 2,1'lik bir pazar payı elde ettik." dedi.
Nissan'ın Ocak - Ekim döneminde geçen yıla göre Pazar payını yüzde 23 arttırdığını belirten Sancaktaroğlu sözlerine şöyle devam etti; "Nissan aynı dönemde satışlarını yüzde 52 arttırdı. Son dört ayda Nissan yüzde 1,8 ve üzeri pazar payı aldı. Yılın ilk periyodunda büyük stok problemleri yaşandığı için pazar payı belli, bir seviyenin altında gelişmişti. Son 3 aylık periyotta ise bulunurluktaki göreceli iyileşme gelişen pazar payında etkin bir faktör oldu.
Ekim ayında yüzde 2,1'lik bir pazar payı ile 2010 senesinde en yüksek pazar payı seviyesine ulaştık. Kasım ayında lansmanını yaptığımız Juke ve yeni Micra lansmanları ile yılsonunu yüzde 2 pazar payı ile kapatmayı hedefliyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile