Nitelikli Istihdam Ve Strateji Gelistirme Merkezi Projesi Hayata Geçirildi

Nitelikli Istihdam Ve Strateji Gelistirme Merkezi Projesi Hayata Geçirildi

SAMSUN – Samsun’da nitelikli ara eleman yetistirilmesi amaciyla ‘Nitelikli Istihdam ve Strateji Gelistirme Merkezi Projesi’ (NISGEM) hayata geçirildi.

Kalkinma ajansinin Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi (CMDP) kapsaminda Samsun Valiligi tarafindan gelistirilen Samsun Nitelikli Istihdam ve Strateji Gelistirme Merkezi (NISGEM) Projesi destek almaya hak kazandi. Samsun NISGEM projesi, Sehit Ilhan Hamli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan döner sermaye isletmesi üzerine insa edilmesi planlanarak, “Samsun Nitelikli Istihdam ve Strateji Gelistirme Merkezi” olarak faaliyetlerine basladi.

Proje kapsaminda personel ihtiyaci agirlikli olarak Samsun Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli kurum ve kuruluslarda görev yapan norm fazlasi ögretmenlerden olusturuldu. Projenin isletilmesi Milli Egitim Bakanligi Döner Sermaye Yönetmeligine göre yapilacak. Projenin süresi 18 ay olup bütçesi 8 milyon bin 367 TL olarak belirlendi.

NISGEM Projesi ile ilgili yaptigi degerlendirmede, Samsun ve bölgede faaliyet gösteren firmalarin temininde güçlük çektigi nitelikli ara elemanlarin yetistirilmesi noktasinda projeyi çok önemsedigini belirten Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, sunlari söyledi:

“Uygulamaya koydugumuz projenin amaci, üretim ve hizmet sektörlerinde nitelikli isgücünün olusturulmasi, var olanin eksikliklerinin giderilerek niteliginin artirilmasi, üretim/hizmet süreçlerine destek olunarak firmalarimizin katma degerlerinin artirilabilmesi ve uluslararasi kabul edilebilirlige sahip sertifikalarin verilebilmesi için gerekli akreditasyon ve yetkinin alinmasi akabinde isletilmesidir. Tüm bunlara ek olarak ilgili sektörlerin ihtiyaç duydugu ancak örgün ve yaygin egitim ile karsilanmasinda zorluk yasanilan spesifik alanlarda nitelikli mesleki egitimin verilmesi planlanmaktadir. NISGEM Merkezimizde; 8 adet/yil egitici egitimleri, 8 adet/yil 300 kisi/yil çalisanlara yönelik mesleki egitim düzenlenecektir. Yilda 2 bin 500 adet belge verilecek olup bu kapsamda uluslararasi mesleki yeterlilik belgesine sahip kisi sayisinin 500 kisi/yil, Europass geçerliligi olan belge/sertifika sahibi kisi sayisinin 500 kisi/yil ve ulusal mesleki yeterlilik belgesine sahip kisi sayisinin bin 500 kisi/yil olmasi hedeflenmektedir.”

Doç. Dr. Zülkif Dag’nin baskanliginda yapilan toplantiya ayrica Ondokuz Mayis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, Vali Yardimcisi Ibrahim Civelek, Il Milli Egitim Müdürü Murat Yigit, Çalisma ve Is Kurumu Il Müdür Yardimcisi Sait Gül, Ticaret ve Sanayi Odasi Genel Sekreter Yardimcisi Ibrahim Çelik ve Gazi Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Basri Ulas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile