Nizip Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi, Ilçenin Atiksu Sorununa Çözüm Oluyor

Nizip Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi, Ilçenin Atiksu Sorununa Çözüm Oluyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Gaziantep Su ve Kanalizasyon Idaresi (GASKI) Türkiye’nin en gelismis ve çevreci tesislerinden birisi olan Nizip Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi ile ilçenin 2050 yilina kadar atiksuyu temizlenecek.

Türkiye’nin en gelismis ve çevreci tesislerinden biri olan, yapimi GASKI tarafindan tamamlanan tesis, hem evsel hem de endüstriyel atiksulari aritma özelligi ile ön plana çikiyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Büyüksehir Belediyesi’nin is birliginde yürütülen çalismayla yapilan tesis, Nizip ilçesinde fiziksel, kimyasal ve biyolojik sistemleri entegre ederek etkin bir sekilde çalisiyor.

Modern tekniklerle çalisan tesis, aritma asamasinda ilçeden gelen atiksuda bulunan kati, biyolojik olarak parçalanabilen organik maddeleri, azotu ve fosforun temizligini sagliyor. Tesis, günlük 30 bin 500 metreküp evsel ve 7 bin metreküp endüstriyel olmak üzere toplamda 37 bin 500 metreküp atiksu aritma kapasitesi sahip olarak hizmet veriyor.

Gazi sehrin hizla nüfusu ve sanayisi hizla gelisen Nizip’te 36 dönümlük alanda hizmet veren Nizip Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi, 2050 yilina kadar 210 bin esdeger nüfusa hizmet edebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile