Nizip Sanayi Sitesi’nden Eğitim Merkezi Yapımı İçin Arsa Bağışı

Sınırlı Sorumlu Nizip Sanatkarları Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri, Nizip ilçesine mesleki eğitim merkezi yaptırılması amacıyla Gaziantep Valiliği ile protokol imzalayarak, 4 bin 571 metrekarelik arsa bağışında bulundu.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Nizip Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Seven ve yönetim kurulu üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Ata, tüm hayırseverlere ve işadamlarına seslenerek okul yapımı için arsa bağışında bulunmalarını ya da okul yaptırmalarını istedi. Gaziantep’te okul yaptırmak için arsa bulmakta güçlük çektiklerini söyleyen Ata, "Nizip Sanayi Sitesi’nin kendi mülkiyetinde olan 4 bin 571 metrekare arsanın İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağışlanmasıyla ilgili protokol için toplanmış bulunuyoruz. Bu bağışlanacak olan arsada mesleki eğitim merkezi yapılacaktır. Bu mesleki eğitim merkezi, herhangi bir mesleği olmayan okuma çağını geçirmiş olan gençlerimizin bir meslek edinmesi için yapılacak olan bir kurumdur" dedi.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ SAYESİNDE KALİFİYE ELEMAN SAYISI ARTACAK
Yapılacak olan meslek lisesi ile gerek sanayi sitesi esnafının gerekse de organize sanayi bölgesindeki sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları yetiştirmeyi planladıklarını dile getiren Vali Ata, "Bir taraftan sanayicinin veya küçük iş yerlerinin eleman ihtiyacını karşılamak, diğer taraftan da meslek sahibi olmayan gençlerimizi meslek sahibi yapmayı hedefleyen bir eğitim kurumunu inşa edeceğiz. Arsayı sanayi sitemiz veriyor. Ben yönetim kurulu başkanı İbrahim Seven’e ve yöneticilerine de teşekkür ediyorum. Milli eğitimden ayrılan ödeneklerle yapıldı. İnşallah arsa bağışından sonra hemen ihale işlemleri yapılır" diye konuştu

2013 yılında da inşaatı bitirip hizmete açacaklarını tahmin ettiğini belirten Ata, "Bu arada halk eğitim binasında hizmet vermekte olan bu kurumda 226 öğrencimiz eğitim görmektedir. İnşaat bittiği zaman tahmin ediyorum bu rakam çok daha yukarılara çıkacaktır. Hem gençlerimiz iş sahibi olacak hem de sanayicilerin iş yerlerinde şikayetçi olduğu kalifiye eleman bulamıyoruz sorununa bir nebze de olsa katkı sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Nizip Sanayi Sitesi üyelerine teşekkür eden Milletvekili Mehmet Sarı, "Sanayi sitesi üyelerimiz anlamlı bir bağışta bulunarak eğitime önemli katkı sağlamışlardır. Valiliğimize devredilen arsaya meslek lisesi yapılacaktır. Bu sayede hem esnafımız istedikleri kalifiye elemanı kolaylıkla bulabilecekler, hem de vatandaşlar birer meslek sahibi olacaklar. Bu bakımdan meslek liselerini de çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Bağışı geç yapmanın pişmanlığı içinde olduklarını dile getiren İbrahim Seven ise, yapılacak meslek lisesi ile kendilerinin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların da yetiştirileceğini anlatarak, lisenin şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Yapılacak eğitim merkezinde; bilgisayarlı çizim-tasarım, boru kaynakçılığı, otomotiv diagnostiği, CNC operatörlüğü, yapı yalıtımcılığı, TIG (Argon) kaynakçılığı, bilgisayarda mobilya tasarımcılığı, temel bilgisayar okur-yazarlığı, ahşap kakmacılığı, servis elemanlığı, bilgisayarda doküman hazırlama ve ustalık eğitimi kurslarının açılacağı bildirildi.

Konuşmaların ardından Vali Ata, İbrahim Seven ile daire müdürleri, hazırlanan protokolleri imzaladılar. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile