NKÜ, Trakya Üniversiteler Birliği Toplantısına Katıldı

Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversiteler Birliği 7. Alt Kurul Toplantısı'na katıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Trakya Üniversiteler Birliği 7. Alt Kurul Toplantısı'nın 9 Kasım'da Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Dardenos yerleşkesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplantıda, 13 çalışma grubunun yer aldığı ve birliğe bağlı üniversitelerinde ortaklaşa gerçekleştirecekleri kararların alındığı kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Trakya Bölgesinin kalkınmasına yönelik bir çalışma grubunun oluşturulması ve çalıştay düzenlenmesi, bölgede bulunan bütün üniversitelerin, araştırma enstitülerinin ve sivil toplum örgütlerinin ilgili birimlerinin bilgilendirilerek katılımlarının sağlanması, önemli gün ve haftalar ile konusu üniversitelerce belirlenebilecek alanlarda, üniversitelerde edebi etkinliklerin düzenlenmesi, Trakya Üniversiteler Biriliği Kütüphanelerinin 2009 yılında kurulan Balkan Kütüphaneler Birliği çalışmalarına ortak ve aktif görev almalarının sağlanması gibi birçok önemli karar alınmıştır."

Çanakkale'deki toplantıya NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, ile üniversitenin çalışma gruplarında yer alan akademik ve idari personelleri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile