Norveç'te Gece Kulübüne Silahli Saldiri Düzenleyen Zanli Tutuklandi

Norveç'te Gece Kulübüne Silahli Saldiri Düzenleyen Zanli Tutuklandi

Norveç’in baskenti Oslo’da bir gece kulübüne silahli saldiri düzenleyerek 2 kisinin hayatini kaybetmesine, 14 kisinin ise yaralanmasina neden olan 42 yasindaki Iran asilli saldirgan tutuklandi.

Norveç’in baskenti Oslo’da bir gece kulübüne düzenlenen silahli saldiri sonucu 2 kisinin hayatini kaybetmesine, 14 kisinin ise yaralanmasina sebep olan saldirganin kimligi açiklandi. Iran asilli Norveç vatandasi oldugu bildirilen 42 yasindaki saldirganin tutuklandigi ifade edildi. Yetkililer saldirganin sabikali oldugunu belirterek, akil sagliginin yerinde olmadigina dair süphelerin bulundugunu ifade etti.

Zanlinin avukati John Christian Elden yaptigi açiklamada, "Zanli, saldiri hakkinda hiçbir sebep belirtmedi. Bunun nefret suçu mu yoksa terörizm mi olduguna karar vermek için henüz çok erken" dedi.



“Nefrete karsi birlik olursak daha güçlü oluruz”

Norveç Krali I. Harald olayla ilgili yaptigi açiklamada, kendisinin ve ailesinin "dehsete düstügünü" belirterek, "Özgürlügü, çesitliligi ve birbirimize saygiyi savunmak için birlikte durmaliyiz" dedi.

AB Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Masum insanlara yönelik menfur saldiri karsisinda sok oldugunu” ifade etti.

Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ise açiklamasinda, "Nefrete karsi birlik olursak daha güçlü oluruz" dedi.

Norveç’in baskenti Oslo’da bir gece kulübüne düzenlenen silahli saldiri sonucu 1’i 50’li, digeri 60 yaslarinda 2 erkek hayatini kaybetmis, 14 kisi ise yaralanmisti. Yetkililer, saldirganin ates açmasindan birkaç dakika sonra yakalandigini belirtmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile