Norveç'teki Genel Seçimleri Sol Blok Kazandi

Norveç'te yapilan genel seçimleri Isçi Partisi lideri Jonas Gahr Stoere önderligindeki sol blok kazandi.

EU Observer'daki habere göre, ülkede dün yapilan seçimlerde sol blok, 8 yildir iktidarda olan Basbakan Erna Solberg baskanligindaki merkez sag koalisyonunu yenilgiye ugratti.

Ülkede 3 milyon 880 bin seçmenin sandik basina gittigi seçimlerde oy kullanma islemi dün yerel saatle 20.00'de (TSI 21.00) sona erdi.

Kesin olmayan sonuçlara göre sol muhalefet partilerinin 169 sandalyeli parlamentoda 100 koltuk kazanacagi öngörülüyor.

Seçimlerin ardindan Solberg, Isçi Partisi lideri ve ülkenin bir sonraki basbakani olmasi beklenen Jonas Gahr Stoere'yi arayarak tebrik etti.

Stoere, yaptigi zafer konusmasinda, Norveçlilerin büyük çogunlugunun hükümet degisikligi yönünde oy kullandigini belirterek, "Bekledik, umut ettik ve çok siki çalistik. Artik söyleyebiliriz; basardik!" dedi.

Norveç'in yeni bir hükümet ve yeni bir rotaya sahip olmasini saglayacaklarini dile getiren Stoere, "rüya koalisyonu" olarak adlandirdigi Sosyalist Sol Parti ve Merkez Partisi ile müzakerelere baslayacagini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile