NOSAB Başkanı Aras: Doğalgaz depolama istasyonları kurulmalı

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Başkanı Yalçın Aras, olası bir kriz durumunda sıkıntı yaşanmaması için doğalgaz depolama istasyonları kurulmas

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Başkanı Yalçın Aras, olası bir kriz durumunda sıkıntı yaşanmaması için doğalgaz depolama istasyonları kurulması gerektiğini söyledi.

Yalçın Aras, yaptığı yazılı açıklamada, OSB'ler için her geçen gün artan enerji maliyetlerini ve çözüm önerilerini değerlendirdi.

Doğalgazdan üretilen elektrik maliyetlerinin her geçen gün yükseldiğine dikkati çeken Aras, yeni enerji kaynaklarına yapılacak yatırımlarla birlikte, doğalgaz depolama istasyonlarının da kurulmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Aras, "İlerleyen günlerde yaşanacak olası bir kriz sırasında vana kapandığında ülke olarak zor durumda kalmak istemiyorsak, belirli bölgelere doğalgaz depolama istasyonları mutlaka kurulmalıdır." dedi.

NÜKLEER ELEKTRİK İTHALATI DEĞERLENDİRİLMELİ

Bugün doğalgaz ve elektriğin yüzde 80'inin OSB'ler tarafından kullanıldığını hatırlatan Aras, devletin OSB'lere dışarıdan doğalgaz ve elektrik ithal etme fırsatı sunması gerektiğini belirtti.

Nükleer elektrik transferi ithalatının da önemli bir seçenek olarak enerji maliyetlerini düşürebileceğini ileri süren Aras, nükleer enerji üreten ülkelerden elektrik ithalatının denenmesinin yerinde bir çözüm olacağını ileri sürdü.

Aras, ayrıca, eşitlik ilkesi uyarınca tüm OSB'lerin kullandığı enerji fiyatlarının standarda bağlanması gerektiğini ifade etti.

NÜKLEER ENERJİ ÖNEMLİ BİR SEÇENEK

Nükleer enerjinin artıları, eksileriyle dikkatli bir şekilde değerlendirilerek Türkiye'ye getirilebileceğini söyleyen Aras, bugün gelişmiş ülkelerin birçoğunun enerjilerinin önemli bir kısmını nükleer santrallerden karşıladığını hatırlattı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile