Nt, Somali’de Okuma Kampanyası Başlatıyor

Nt, Somali’de Okuma Kampanyası Başlatıyor

Türkiye’de düzenlediği okuma kampanyalarıyla adından sıkça söz ettiren NT Mağazalarının Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak, insanlık dramının yaşandığı Somali’de okuma kampanyası başlatacaklarını söyledi.

Kolak, “Karınlarını doyurarak şimdiki sorunlarını çözeriz ancak uzun vadeli problemi okutarak çözmemiz lazım. Somalili okursa çocuklar açlıktan ölmeyecek.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan NT Mağazaları Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak, Somali’de okuma kampanyası başlatacaklarını belirtti. “Bizim NT olarak varlık sebebimiz; hani Rabbimizin “Oku!” emri var ya.. Hani 1 defa değil ısrarla 3 defa “Oku oku oku!” diyor ya . İşte bu emri yerine getirmek. Yani bizim okuyan bir Türkiye, okuyan bir dünya hayalimiz var. Eğer insanlar doğru eserleri okurlarsa bence bütün problemlerin çözümü oradan başlayacak zaten. Biz inanıyoruz ki; bugün Türkiye’de terör problemi var. Bu yöredeki insanların doğru kitabı doğru şekilde okudukları zaman problemim çözüleceğine inanıyorum. Aynı durum Somali için de geçerli.” dedi.

Somali’de düzenleyecekleri okuma kampanyası hakkında bilgi veren Kolak, şöyle konuştu: “Biliyorsunuz Somali’de bugün dünyanın en büyük dramı yaşanıyor. Çocuklar ölüyor, insanlık orada gidiyor. Biz onların karnını duyurmakla şimdilik problemi çözeceğiz ama uzun vadeli problem nasıl çözülecek? Orada cehalet var, iç savaş var ve dolayısıyla orda fakirlik var. Bütün bu problemlerin çözümü okumakla başlayacaktır. Gelecekte okuyan bir Somali olursa çocuklar açlıktan ölmeyecek ve çok farklı bir Somali olacak. Onun için biz ‘Okuyan Somali’ projesi başlattık. İnşallah yıl içerisinde projelerimizle bunların altını dolduracağız. Okuma bir alışkanlık haline geldiği zaman, Somali’de okullar büyüdüğü zaman, Somali’de kitaplar çoğaldığı zaman, Somali’de insanlar okuduğu zaman problemler kökten çözülecektir.”
Türkiye’de en yaygın mağazalar zincirinin şu anda NT mağazaları olduğunu ifade eden Kolak, “ Türkiye’nin hemen her yerinde varız, her mahallesinde olmayı hedefliyoruz. Eğer bir konumda olmayı düşünüyorsanız her yerde olmanız lazım. Onun için de biz dünyanın her yerinde olmayı düşünüyoruz. Ve Afrika’nın buna çok ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Şu anda bu konuda çalışmalar yapıyoruz, fizibiliteler yapıyoruz. İnşallah yakın zamanda da Afrika’nın değişik ülkelerine NT’nin bu hizmetini oraya taşımayı düşünüyoruz. Ülke ismi vermemiz gerekirse bir Nijerya’dan, Senegal’den bu başlanabilir.” İfadelerini kullandı.

NT mağazalarının yeni 137 şubesiyle yeni sezonu açtığını kaydeden Şeref Zekai Kolak, 19 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili NT mağazalarının hazırlıkları hakkında da bilgi verdi. Okula hazırlık döneminin bayram havasında geçmesi gerektiğinin altını çizen Kolak, “Biz mağaza olarak şunu yaptık; özellikle yeni ürünlerde kaliteden taviz vermedik. Geçenlerde bakanlığımızın aldığı karar gereği sağlığa uygun olmayan yapıştırıcıların toplatılması kararlaştırıldı. Dolayısıyla bu manada da biz şuna dikkat ediyoruz; kaliteye uygun olmayan hiçbir ürünü almıyoruz. Aynı zamanda bakanlığımızın hassas olduğu bir diğer nokta; çocuklarımızın anlayışına, gelişimin ve kültür durumuna dikkat ediyorlar. Biz de ürünlerimizde buna dikkat etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile