NTSO Baskani Parmaksiz Açiklamasi 'Mesleki Egitim Zorunlu Ortaögretim Kapsamina Alindi'

NTSO Baskani Parmaksiz Açiklamasi 'Mesleki Egitim Zorunlu Ortaögretim Kapsamina Alindi'

Nevsehir Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani M. Arif Parmaksiz, mesleki egitimin 6764 sayili kanunla zorunlu ortaögretim kapsamina alindigini söyledi.

Parmaksiz yaptigi yazili açiklamada; “Mesleki egitimin ara elaman konusunda ne kadar önemli oldugunu hepimiz biliyoruz. Bu hususta atilan yeni adim bizleri mutlu etti. Mesleki Egitim Merkezleri 6764 sayili kanunla zorunlu ortaögretim kapsamina alindi. 9’uncu sinifta dogrudan alan ve dal seçimi yapilarak, isletmeyle sözlesme imzalanmasi ile egitime baslanacak. 11 inci sinifin sonunda ’Kalfalik Belgesi’, 12 inci sinifin sonunda ise ’Ustalik Belgesi’ alinabilecek” dedi.

NTSO üyeleri içinde birçok avantajinin oldugun altini çizen Parmaksiz Oda üyelerine de çagrida bulundu. Parmaksiz açiklamasinda; “Ögrencinin SGK primleri devlet tarafindan ödenecek, devlet tarafindan isverene aylik her çirak ögrenci için(brüt asgari ücretin yüzde 30 - yüzde 50 arasi) ’Tesvik Ödemesi’ yapilacak, isyeri açmalarinin belirli kurallara baglanmasi saglanarak, gelisi güzel isyeri açilmasi önlenecek. Isyerinde çalisan ve haftada bir gün teorik egitme alinan çiraklarin, sigorta primlerinin devlet tarafindan ödenmesi isverenin maddi yükünü azaltacak. Bu kapsamda Il Mili Egitim Müdürlügümüz ve Mesleki Egitim Merkezi ile koordinasyon içinde çalismaktayiz. Üyelerimizin hazirlanan bilgi notu isiginda hareket etmelerini talep ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile