Derbent Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen seminerde konuşmacı olarak katılan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Fizik Mühendisi Yasemin Öymez, "İş sağlığı ve güvenliği kanunu sadece işçileri değil, tüm çalışanları kapsayarak büyük güvenceler veriyor" dedi.
6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ile kişisel koruyucucu donanım seçim ve kullanım kriterleri konuları hakkında bilgiler veren Öymez, "20 Haziran 2012 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıkardı. Bu kanun sadece işçileri değil, tüm çalışanları kapsayarak büyük güvenceler veriyor. Bu bilinci artırmaya çalışıyoruz bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. 2002-2010 yılları arasında toplam iş kaza sayısı 666 bin iken, toplam ölüm sayısı 9 bin 700'dür. Sadece 2011 verilerine baktığımız zaman Türkiye'de yaklaşık 70 bin iş kazası olmuş ve 697 meslek hastası bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortak kamu spotları hazırladık bu sayıları azaltmaya çalışıyoruz. Önlemler alındığı takdirde meslek hastalarının yüzde yüzü ile iş kazalarının da yüzde 98 oranında önleyebiliriz" diye konuştu.
Seminer, iş sağlığı ve güvenliği hakkında teknik detayların uygulamalı olarak anlatılması ve öğrencilerin soruları ile devam etti.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Fizik Mühendisi Yasemin Öymez ile Mert Dinçer'in konuşmacı olarak katıldığı seminere, Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğretim Görevlisi İsmail Çağrı Kılıç ve Öğretim Görevlisi Cihan Bayındırlı, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Nü'de 'Kişisel Koruyucu Donanım Seçim Kriterleri' Semineri
Niğde Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından "Kişisel Koruyucu Donanım Seçim Kriterleri" konulu seminer düzenlendi.