Nüfusmatikler 81 Ilde Aktif Hale Geldi

Nüfusmatikler 81 Ilde Aktif Hale Geldi

Içisleri Bakanligi Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü tarafindan nüfus müdürlüklerinin is yükünü azaltmak ve vatandaslarin islemlerini kolaylastirmak amaciyla hayata geçirilen “Nüfusmatikler” ülke genelinde yayginlastirilarak, 81 ilde 105 noktada hizmet vermeye basladi.

Içisleri Bakanligi mühendisleri tarafindan tamamen yerli ve milli yazilim ile gelistirilen ve 10 Ocak tarihinde 50 ildeki nüfus müdürlüklerinde hizmet vermeye baslayan “Nüfusmatik” uygulamasi, ülke genelinde yayginlastirildi. 81 ilde 105 noktada hizmet vermeye baslayan Nüfusmatikler ile nüfus müdürlüklerinin is yükü azaltilirken, vatandaslara islemelerini daha kolay yapabilme imkani saglandi.

Bir ayda 10 bini askin kisi islem yapti

Ilk etapta 50 ilde faaliyete baslayan Nüfusmatiklerde bir ayda 10 bini askin kisi islem gerçeklestirdi. Türkiye Cumhuriyeti kimlik karti sahibi olan vatandaslar, Nüfusmatikte yer alan parmak izi cihazi ile kimlik dogrulamasi yaptiktan sonra kimlik karti islemleri (Bilgi görüntüleme, pin, kisisel mesaj degistirme vb.), adres beyani, kimlik karti basvurusu, 15 yas alti çocuklarin ebeveynleri tarafindan kimlik karti basvurusu, kimlik kartina e-imza yükleme, kimlik kartina sürücü belgesi yükleme, randevu islemlerini gerçeklestirebiliyor. Nüfusu 50 binin üzerinde olan muhtarliklarda, havalimanlarinda, belediyelerde ve Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi’nde Nüfusmatiklerin yer almasina iliskin planlamalar ise devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile