Nükleer Karşıtı Aktivist Güneşev’de

Nükleer Karşıtı Aktivist Güneşev’de

Teknolojinin zararlı unsurlarından uzak kalarak yaşayan bir grubu temsilen, nükleere karşı protesto amaçlı tüm dünyayı yürüyerek dolaşan aktivist Andre Lariviere, Antalya Büyükşehir Belediyesi Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Lariviere, Başkan Mustafa Akaydın’a temiz enerjiye yönelik yaptığı girişimlerden dolayı şükran duyduğunu söyledi.

Fransız asıllı Kanadalı antinükleer aktivist Andre Lariviere (63), nükleere karşı yaptığı eyleminin duraklarından birisi olan Antalya'ya geldi. Antalya’da ilk olarak Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Lariviere, yetkililerden bilgi aldı. Lariviere, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a, temiz enerjiye yönelik yaptığı girişimlerden dolayı şükran duyduğunu söyledi.

EYLEMLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR Aktivist Andre Lariviere, Türkiye’de kurulma aşamasında olan nükleer santrale dikkat çekmek için Antalya’ya geldiğini kaydederek, 1986 yılından bu yana, 40 gün San Francisco'da, 30 gün Stuttgart’ta ve 36 gün de Paris’te açlık grevi yaparak, nükleer santral kurulu alanlarda ve kurulma aşamasında olan yerlerde bu eylemi yaptığını anlattı. Eylem için gittiği yerlerde halktan büyük ilgi ve destek gördüğünü belirten Lariviere, “1998 yılında nükleere hayır demek için İstanbul'a gelmiştim. Yürüyerek 1 ayda Selanik'e gittim, İspanya'nın kuzeyinden güneyine, Kopenhag'tan Cenevre'ye ve Hollanda’dan Almanya’ya gruplar halinde yürüdük” dedi.

GÜNEŞEV’İ İNCELEMEK İÇİN GELDİ Nükleerin tek alternatif olmadığını, bunun yerine güneş ve rüzgar gibi ‘iklim dostu' enerjileri sonuna kadar desteklediğini aktaran Andre Lariviere, Başkan Akaydın’ın temiz enerji girişimlerini İstanbul’dan sonra uğradığı yerlerde de duyduğunu ve bizzat bu çalışmaları yerinde görmek için Antalya’ya geldiğini ifade etti.

Güneşev Koordinatörü Engin Erarslan ise, ziyaretin kendilerini onurlandırdığını kaydederek, Lariviere’ye, seyahatleri esnasında güneş enerjisi ile cep telefonunu ve bilgisayarını şarj edebilmesi için mini bir güneş paneli hediye etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile